EU

Hrvatska neće biti u minusu prema EU proračunu

23.07.2014. 12:37 / Izvor: HRT
Hrvatska neće biti u minusu prema EU proračunu

​Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić ponovio je da Hrvatska neće biti u minusu vezano uz uplate i povlačenje novca iz EU proračuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić ponovio je da Hrvatska neće biti u minusu vezano uz uplate i povlačenje novca iz EU proračuna, istaknuvši da je već u prethodnoj godini zabilježen mali plus.

"Mi smo već u prethodnoj godini bili u malom plusu jer to je uvijek tako u prvim godinama članstva. Ove godine očekujemo isto tako mali plus, s obzirom da je ovo godina programiranja, a od iduće godine pa nadalje povlačit će se sve veći i veći iznos novaca iz europskih fondova. To je uobičajena krivulja apsorpcije i u drugim zemljama, pa ne vidim razloga da to tako ne bude i u Hrvatskoj", istaknuo je Grčić.

Na novinarski upit kada će ministar financija Boris Lalovac predočiti premijeru i njemu analizu efekata povećavanja neoporezivog dijela plaća i hoće li taj potez stupiti na snagu od jeseni, Grčić je odgovorio da Ministrstvo financija radi na tome.

"Čim oni budu spremni, stavit ćemo to na stol, pa ćemo vidjeti sve mogućnosti", rekao je Grčić, zaključivši da je to pitanje političke odluke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU