EU

Hrvatska: U svibnju nastavak pada građevinskih radova

Građevinski radovi u Hrvatskoj u svibnju su prema izvornim indeksima bili za 8,1 posto manji nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, a prema kalendarski prilagođenim indeksima za 6 posto manji, objavio je Državni zavod za statistiku.

24.07.2014. 13:52 / Izvor: Business.hr

Građevinski radovi u Hrvatskoj u svibnju su prema izvornim indeksima bili za 8,1 posto manji nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, a prema kalendarski prilagođenim indeksima za 6 posto manji, objavio je hrvatski Državni zavod za statistiku.

Istodobno su u svibnju u odnosu na travanj građevinski radovi prema desezoniranim indeksima (iz kojih su isključeni utjecaj kalendarskih dana i sezonske sastavnice) bili manji za 0,9 posto.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježen pad građevinskih radova prema izvornim (neprilagođenim) indeksima za 8 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Pritom su radovi na zgradama smanjeni za 3,7, a na ostalim građevinama za 11,2 posto.

U svibnju su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, radovi na zgradama bili 2,5 posto manji nego u istom mjesecu prošle godine, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 9,8 posto.

Na novogradnjama je u svibnju odrađeno ukupno 51,2 posto radnih sati, dok se na ostale radove (rekonstrukcije, popravke i održavanje) odnosilo 48,8 posto odrađenih radnih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU