Italija uvela restrikcije za putnike iz Francuske

22.09.2020. 08:11 / Izvor: Fena
Italija uvela restrikcije za putnike iz Francuske

Italija je u boljoj situaciji od ostalih zemalja.

Italija će učiniti testiranje na COVID-19 obaveznim za ljude koji putuju iz Pariza i nekih drugih područja Francuske, rekao je u ponedjeljak ministar zdravlja Roberto Speranza, nakon sve veće zabrinutosti zbog rastućih slučajeva u Evropi.

"Evropski podaci su zabrinjavajući. Italija je u boljoj situaciji od ostalih zemalja, ali moramo biti oprezni", napisao je Speranza na Twitteru.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva rekao je da će novo testiranje početi od utorka.

Testiranje će biti obavezno za one koji putuju iz Auvergne-Rhône-Alpes, Korzike, Hauts-de-France, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Provence-Alpes-Côte d'Azur i Île-de-France - regije koja uključuje Pariz, saopćilo je ministarstvo.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su u nedjelju 10.569 novih potvrđenih slučajeva COVID-19, što je manje od rekordnog povećanja od 13.498 prethodnog dana.

Italija, pogođena jednom od najgorih epidemija COVID-19 u Evropi sa više od 298.000 potvrđenih slučajeva i 35.700 smrtnih slučajeva, uspjela je suzbiti zarazu nakon vrhunca u martu i aprilu. U nedjelju je prijavila 1.587 novih slučajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU