Macron posjetio farmu na zapadu Francuske, podrška poljoprivrednicima

23.04.2020. 08:21 / Izvor: Fena
Macron posjetio farmu na zapadu Francuske, podrška poljoprivrednicima

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je farmu na zapadu Francuske kako bi pokazao podršku francuskoj poljoprivredi i prehrambenoj industriji usred pandemijske krize.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je farmu na zapadu Francuske kako bi pokazao podršku francuskoj poljoprivredi i prehrambenoj industriji usred pandemijske krize.

Na farmi u selu Saint-Pol-de Leon, Macron je zahvalio poljoprivrednicima i zaposlenima koji su se "možda uplašili, ali došli su raditi kako bi nahranili Francuze."

Budući da je zemlja pod izolacijom od 17. marta, mnogi sezonski radnici iz južne ili srednje Evrope nisu mogli putovati na francuska poljoprivredna imanja radi žetve, prenio je AP.

Mještani koji su izgubili posao zbog restrikcija su ohrabreni od francuske vlade da nastave raditi na poljima, dok im je omogućeno da u isto vrijeme dobijaju naknade za nezaposlene.

Vlada je također tražila od ljudi da konzumiraju više francuskih prehrambenih proizvoda radi pružanja podrške poljoprivrednicima i ribarima koji više ne mogu prodavati hranu restoranima, hotelima i drugim ugostiteljskim objektima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU