Mol razočaran presudom u slučaju Sanader

14.06.2014. 10:33 / Izvor: Fena
Mol razočaran presudom u slučaju Sanader

Iz mađarske kompanije navode i da MOL ni u jednom trenutku nije bio dio pravnog postupka, pa nema na raspolaganju pravni lijek na odluku. No, MOL odlučno odbacuje sve sugestije o neprimjerenom poslovnom ponašanju.

Mađarska naftna i plinska kompanija MOL izrazila je jučer  razočaranje presudom Vrhovnog suda u slučaju Sanader, odlučno odbacila sve sugestije o neprimjerenom poslovnom ponašanju, te će nastavit braniti se od svih tvrdnji o nezakonitim praksama.

"Grupa MOL s poštovanjem je primila na znanje presudu u slučaju Sanader, objavljenu u medijima, ali je jako razočarana dijelom odluke koji se odnosi na navodno nepropisno ponašanje MOL-ovih dužnosnika u vezi s INA-om", stoji u odgovoru mađarske kompanije na Hinin upit.

"Neovisno i nepristrano utvrđivanje činjenica na sudu i njihova valjana sudska procjena neophodni su faktori za inozemne ulagače pri odabiru lokacije (za ulaganje), ali očito nisu bez iznimke zajamčeni u današnjoj Hrvatskoj", kažu u MOL-u.

Iz mađarske kompanije navode i da MOL ni u jednom trenutku nije bio dio pravnog postupka, pa nema na raspolaganju pravni lijek na odluku. No, MOL odlučno odbacuje sve sugestije o neprimjerenom poslovnom ponašanju i nastavit će se braniti od svih tvrdnji o nezakonitim praksama.

"Predsjednik uprave i izvršni direktor (Hernadi) i dalje ima puno povjerenje odbora MOL grupe. MOL-ova strategija prema Ini neće se mijenjati", navode iz MOL-a. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU