EU / SVIJET

Od danas još niže cijene roaminga u Evropskoj uniji

Snižavanje cijena roaminga još je jedna u nizu mjera kojima se na nivou EU/EEA nastoji unapređivati zaštita interesa krajnjih korisnika i uspostava jedinstvenog tržišta.

01.07.2014. 09:26 / Izvor: Index.hr

Od danas se dodatno snižavaju cijene roaminga unutar EU/EEA. Najveći pad cijena je za podatkovni promet u roamingu.

Shodno obvezama iz Uredbe o roamingu u javnim pokretnim komunikacijskim mrežama u Europskoj uniji, maksimalne cijene za govorne, SMS i podatkovne usluge u roamingu koje započinju i završavaju unutar područja EU/EEA (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo) dodatno se snižavaju od danas u iznosu od 21posto do 55 posto, zavisno o vrsti usluge.

Snižavanje cijena roaminga još je jedna u nizu mjera kojima se na nivou EU/EEA nastoji unapređivati zaštita interesa krajnjih korisnika i uspostava jedinstvenog tržišta.

Najviše dopuštene cijene odnose se samo na pozive koji započinju i završavaju u EU/EEA zemljama, odnosno pozive koji se odvijaju između sudionika koji se nalaze u zemljama članicama EU/EEA. Ako se korisnik nalazi izvan EU/EEA područja, odnosno ako se nalazi u EU/EEA području, a poziv upućuje ili poziv prima iz države izvan EU/EEA područja, operatori mogu naplaćivati više cijene jer nisu obuhvaćene Uredbom i na taj način regulirane, prenosi Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU