EU

OECD najavio Sloveniji rast od 0,3 posto BDP-a

06.05.2014. 13:54 / Izvor: HRT
OECD najavio Sloveniji rast od 0,3 posto BDP-a

​Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) danas je u svojoj novoj prognozi Sloveniji za ovu godinu najavila rast BDP-a od 0,3 posto, a u sljedećoj godini 1,2 posto.

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) danas je u svojoj novoj prognozi Sloveniji za ovu godinu najavila rast BDP-a od 0,3 posto, a u sljedećoj godini 1,2 posto.

Uz najavu, OECD je Sloveniju upozorio na neophodno restrukturiranje gospodarstva koje je i dalje prezaduženo te na nastavak procesa privatizacije državnih tvrtki.

Restrukturiranje prezaduženih poduzeća mora se nastaviti bez odgoda, a mora biti popraćeno privatizacijom i boljim korporativnim upravljanjem, naveo je OECD u izvješću.

Slovenska premijerka Alenka Bratušek, koja u Parizu nastavlja sudjelovanje na forumu OECD-a, izjavila je da su u zadnje vrijeme sve strane i domaće ustanove poboljšale izglede za slovenski gospodarski oporavak u ovoj i idućoj godini u odnosu na svoje ranije najave i da je to znak da je njena vlada u odlasku napravila velik posao koji treba nastaviti i ne odustajati od reformi.

OECD je u svojoj zadnjoj najavi iz studenog prošle godine Sloveniji najavljivao pad BDP-a od 0,9 posto, a tek u 2015. skromni rast od 0,3 posto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU