Dubrovačka bolnica nudi platu od 5.000 KM i stan, ali niko neće da radi

28.02.2015. 09:14 / Izvor: Slobodna Dalmacija
Dubrovačka bolnica nudi platu od 5.000 KM i stan, ali niko neće da radi

Ako iko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa... koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti, rekao je Jerko Feri Certić.

Opšta bolnica u Dubrovniku muku muči sa zapošljavanjem stručnog kadra. Naime, u ovoj bolnici iz nekog razloga niko ne želi da radi.

"Ako iko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa... koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti", rekao je Jerko Feri Certić, upravitelj dubrovačke bolnice, piše Slobodna Dalmacija.

Opšta bolnica nudi odlične uslove, plata je u prosjeku 20.000 kuna (oko 5.000 KM), s dežurstvima i dodacima, a zaposleni koji dolaze sa strane dobijaju i stan, no na konkurs se niko ne javlja.

Trenutno je Dubrovčanima najveći problem s pedijatrima i urolozima.

"Nezaposlenih pedijatara u Hrvatskoj koji žele raditi u dubrovačkoj bolnici nema ni za lijek. Svi kažu da je Dubrovnik skup. Urologa smo imali četvoro, a sada samo dvoje na punom radnom vremenu. Doveli smo jednog anesteziologa iz 'Sv. Katarine', a nedostaje nam i desetak sestara i instrumentarki", kaže dr Certić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU