EU

Pregovori Rusije, Ukrajine i EU o isporuci plina 26. svibnja u Berlinu

20.05.2014. 14:02 / Izvor: HINA
Pregovori Rusije, Ukrajine i EU o isporuci plina 26. svibnja u Berlinu

​Pregovori između Ukrajine, Rusije i Europske unije o rješenje spora između Kijeva i Moskve oko isporuke plina trebali bi se održati 26. svibnja u Berlinu.

Pregovori između Ukrajine, Rusije i Europske unije o rješenje spora između Kijeva i Moskve oko isporuke plina trebali bi se održati 26. svibnja u Berlinu, najavio je u ponedjeljak europski povjerenik za energiju Guenther Oettinger, piše Hina, prenosi index.hr.

"Za idući je ponedjeljak predviđen sastanak između Ukrajine, Rusije i Europske komisije", rekao je Oettinger na njemačkoj TV postaji ARD neposredno prije sastanka s ruskim ministrom za energetiku Aleksandrom Novakom i potpredsjednikom ruskog energetskog koncerna Gazproma Aleksandrom Medvedovom.

Na konferenciji za novinare nakon tog sastanka na kojem je trebalo obaviti pripremu za trostrani sastanak idućeg tjedna, spomenuo je samo "cilj". Datum sastanka "podložan je potvrdi svih strana", rekla je glasnogovornica Komisije iz Bruxellesa, odgovarajući na upit AFP-a, dodavši da bi se on mogao održati u Berlinu.

"Idućih ćemo dana sve poduzeti kako bismo razjasnili pitanje neplaćenih računa (za plin) i odobriti pomoć koja će Ukrajini omogućiti plaćanje računa po odgovarajućoj cijeni", rekao je u ponedjeljak Oettinger.

Prvi trostrani pregovori u Varšavi 2. svibnja nisu završili postizanjem ikakvog dogovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU