Reiner: Hrvatska podržava Albaniju na putu ka EU

11.05.2016. 09:58 / Izvor: Fena
Reiner: Hrvatska podržava Albaniju na putu ka EU

Albanija je pokazala stabilan napredak i velik napor u rješavanju prioriteta za otvaranje pristupnih pregovora, rekao je Reiner i istaknuo da je članstvo svih zemalja jugoistočne Europe u euroatlantskim institucijama najbolje jamstvo dugoročne stabilnosti regije.

Hrvatska podržava Albaniju na njezinu putu k Europskoj uniji, te stoji na raspolaganju da podijeli svoje iskustvo u pregovorima i da svu političku i tehničku potporu s obzirom, kazao je u utorak predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner na sastanku s albanskim predsjednikom Bujarom Nishanijem.

 Albanija je pokazala stabilan napredak i velik napor u rješavanju prioriteta za otvaranje pristupnih pregovora, rekao je Reiner i istaknuo da je članstvo svih zemalja jugoistočne Europe u euroatlantskim institucijama najbolje jamstvo dugoročne stabilnosti i sigurnosti u ovome dijelu Europe, priopćeno je iz Sabora.

Reiner i Nishani zaključili su da su odnosi dviju država više nego dobri, ali i da se odlična bilateralna suradnja u pogledu gospodarske, prometne i energetske povezanosti te turizma, poljoprivrede i obrane može još poboljšati, javlja Hina. 

Hrvatska je zainteresirana za širenje gospodarske suradnje s Albanijom u brojnim ključnim sektorima kao što su Jadransko-jonski plinovod, Jadransko-jonska autocesta te brojni drugi. Postoji i interes za širenje suradnje na području zaštite okoliša i održivoga razvoja.

Nishani boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU