EU / FONDOVI

Više od 80 miliona KM iz IPA-e za saniranje posljedica poplava

​Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu prihvatilo prijedlog Europske komisije o preraspodjeli 42,24 milijuna eura IPA-e 2011. -2013. namijenjenih različitim projektima pomoći za Bosnu i Hercegovinu.

02.06.2014. 16:09 / Izvor: eKapija.ba

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu prihvatilo prijedlog Europske komisije o preraspodjeli  42,24 milijuna eura IPA-e 2011. -2013. namijenjenih različitim projektima pomoći za Bosnu i Hercegovinu, koja bi do kraja lipnja ove godine mogla biti usmjerena za saniranje posljedica poplava u Bosni i Hercegovini. Direkcija za europske integracije BiH će odmah izvijestiti Europsku komisiju o prihvaćanju ovog prijedloga.

Riječ je o sredstvima IPA-e od 2011. do 2013. godine za 11 različitih projekata čija realizacija ne ide planiranom dinamikom, zbog čega ova sredstva ne bi bila iskorištena ove godine.

Vijeće ministara BiH prihvatilo je i Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo radi vođenja pregovora za zaključivanje Sporazuma o financiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj – Hitni projekt oporavka od poplava vrijedan 57 milijuna američkih dolara.   

Rok otplate zajma je 20 godina, uz grejs period od 10 godina, uz  povoljne IDA uvjete, a sredstva će biti alocirana poplavljenim područjima u Federaciji BiH 60 posto i Republici Srpskoj 40 posto.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU