EU / NATO

Formira se jedinica Oružanih snaga BiH po NATO standardima

13.09.2021. 09:30 / Izvor: Akta.ba
Formira se jedinica Oružanih snaga BiH po NATO standardima

Ove sedmice, nastavljaju se aktivnosti Oružanih snaga BiH na izgradnji Bataljonske grupe lake pješadije.

Ove sedmice, nastavljaju se aktivnosti Oružanih snaga BiH na izgradnji Bataljonske grupe lake pješadije, jedinice koja je u potpunosti osposobljena da djeluje u skladu s NATO standardima i procedurama i zvanično potvrđena kao “borbeno spremna”.

Ove aktivnosti će unaprijediti sposobnosti Oružanih snaga BiH – kako bi dali aktivni doprinos budućim operacijama podrške miru, kao i podršku svim stanovnicima BiH tokom kriznih situacija.

"Oružane snage BiH su istinski ambasadori BiH - i oni i svi u BiH bi trebali biti ponosni na njihove kontinuirane uspijehe. Vojne uniforme iz cijelog regiona i šire mogle su se vidjeti na Manjači, dok je BiH , uz podršku NATO i naših 30 saveznika i 40 partnera činila još jedan korak bliže ka jedinici koja će biti akreditovana da ispunjava međunarodne standarde. Hvala našim domaćinima iz OS BiH i našim kolegama iz cijelog Saveza na ovakvoj vrsti saradnje i partnerstva koja NATO-u daje njegovu snagu", objavljeno je na Facebooku uz fotografiju sa Manjače gdje se održavala vojna vježba po NATO standardima "SEL-2".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU