Počinje vojna vježba EUFOR-a u BiH

17.10.2022. 10:18 / Izvor: Agencije
Vojnici

Iz Italije je u nedjelju u luku Ploče u Hrvatskoj stiglo više od 250 vojnika s vozilima i opremom, da bi učestvovali u vježbi EUFOR-a “Brzi odgovor 2022”, koja će biti održana u Bosni i Hercegovini.

Iz Italije je u nedjelju u luku Ploče u Hrvatskoj stiglo više od 250 vojnika s vozilima i opremom, da bi učestvovali u vježbi EUFOR-a “Brzi odgovor 2022”, koja će biti održana u Bosni i Hercegovini od 17. oktobra do 20. novembra.

Ranije je saopšteno da će se u Bosni i Hercegovini okupiti vojnici 20 zemalja učesnica misije EUFOR-a kako bi pokazali svoju sposobnost i odlučnost da okruženje za sve bosanskohercegovačke građane bude sigurno, prenijela je Beta.

Najavljeno je će se vježba održati širom države.

“Kao i prethodnih godina, ove dodatne trupe će učestvovati u taktičkim vježbama i patroliranju, pa će privremeno povećati brojno stanje EUFOR-a”, navedeno je u saopštenju.

EUFOR će blisko sarađivati s Oružanim snagama BiH i i lokalnim zajednicama koje će dati administrativnu i logističku podršku vježbi.

“Kao što je bio slučaj i s prethodnim vježbama EUFOR-a, ‘Brzi odgovor 2022’ ponovo pokazuje predanost Evropske unije evropskoj budućnosti svih građana Bosne i Hercegovine”, naveo je EUFOR.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU