NATO

Formira se jedinica Oružanih snaga BiH po NATO standardima

Ove sedmice, nastavljaju se aktivnosti Oružanih snaga BiH na izgradnji Bataljonske grupe lake pješadije.

13.09.2021. 09:30 / Izvor: Akta.ba

Ove sedmice, nastavljaju se aktivnosti Oružanih snaga BiH na izgradnji Bataljonske grupe lake pješadije, jedinice koja je u potpunosti osposobljena da djeluje u skladu s NATO standardima i procedurama i zvanično potvrđena kao “borbeno spremna”.

Ove aktivnosti će unaprijediti sposobnosti Oružanih snaga BiH – kako bi dali aktivni doprinos budućim operacijama podrške miru, kao i podršku svim stanovnicima BiH tokom kriznih situacija.

"Oružane snage BiH su istinski ambasadori BiH - i oni i svi u BiH bi trebali biti ponosni na njihove kontinuirane uspijehe. Vojne uniforme iz cijelog regiona i šire mogle su se vidjeti na Manjači, dok je BiH , uz podršku NATO i naših 30 saveznika i 40 partnera činila još jedan korak bliže ka jedinici koja će biti akreditovana da ispunjava međunarodne standarde. Hvala našim domaćinima iz OS BiH i našim kolegama iz cijelog Saveza na ovakvoj vrsti saradnje i partnerstva koja NATO-u daje njegovu snagu", objavljeno je na Facebooku uz fotografiju sa Manjače gdje se održavala vojna vježba po NATO standardima "SEL-2".

PODIJELI:

TAGOVI:

#Oružane snage

#NATO standardi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

NATO