Svečano otvoreno igralište Prve osnovne škole u Zavidovićima

28.12.2012. 14:26 / Izvor: eKapija.ba
Svečano otvoreno igralište Prve osnovne škole u Zavidovićima

U Prvoj osnovnoj školi u Zavidovićima svečano otvoreno igralište, koje će se koristiti za potrebe izvođenja nastave i rad sportskih sekcija ali i za potrebe treninga Univerzalne škole sporta „LIDER“ u Zavidovićima.

 

LiderU Prvoj osnovnoj školi u Zavidovićima svečano otvoreno igralište, koje će se koristiti za potrebe izvođenja nastave i rad sportskih sekcija ali i za potrebe treninga Univerzalne škole sporta „LIDER“ u Zavidovićima.

Mikrokreditna fondacija „LIDER“ je pokrovitelj projekta, a na izvođenju radova od 23.11.-23.12. su učestvovali predstavnici ove osnovne škole i Univerzalne škole sporta „LIDER“.  Igralište je opremljeno sa neophodnom opremom za mini fudbal i odbojku, zajedno sa loptama i obilježavanjem terena. MKF „LIDER“, osim što punih 10 godina obezbjeđuje dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanovništvu na teritoriju Federacije BiH je vođen vizijom poboljšanja socijalnog i ekonomskog statusa klijenata, povećanja zaposlenosti i kontinuirane podrške razvoju poduzetništva, te jačanju lokalne zajednice.

Prilikom predaje igrališta na upotrebu gosp. Džavid Sejfović, direktor MKF „LIDER“ je naglasio sljedeće: „ Nastojimo da budemo primjer finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno odgovornog poslovanja i veliku pažnju posvećuje razvoju zajednice u svim segmentima.  Ponosni smo na ovaj projekat jer je implementiran zajedno sa Prvom osnovnom školom i Univerzalnom školom sporta i svakako će podmiriti njihove potrebe za izvođenje nastave i treninga za učenike i djecu koja se aktivno bave sportom.“ Gosp. Sejfović je u nastavku dodao da se svakako nadaju da će MKF „LIDER“poslužiti kao primjer i svojevrstan podsticaj i drugima da se odluče na sličan doprinos zajednici.

„Za naše učenike i nastavnike i članove škole sporta ovo igralište znači puno jer je raspored korištenja skoro pa popunjen. Mikrokreditna fondacija LIDER je prisutna u Zavidovićima već dugi niz godina i možemo slobodno reći da su postali sastavni dio ovog grada sa svojom osnovnom djelatnošću ali i aktivnostima koje su pokrenuli za unapređenje života građana generalno“, riječi su direktora Univerzalne škole sporta, gosp. Ajdina Bukvića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi