Paketići za djecu iz Centra Duga

23.12.2013. 17:03 / Izvor: eKapija.ba
Paketići za djecu iz Centra Duga

Predstavnici Hypo banke posjetili su danas JU „Duga“ u Novom Travniku i tom prigodom darivali 50 paketića sa slasticama i igračkama djeci iz ovoga centra.

Predstavnici Hypo banke posjetili su danas JU „Duga“ u Novom Travniku i tom prigodom darivali 50 paketića sa slasticama i igračkama djeci iz ovoga centra.

Da blagdanski ugođaj bude potpun, Hypo banka je centu darivala i jelku i nakit.

Današnja akcija je prva od tri koje će dvije  Hypo banke u BiH realizirati tijekom ovoga tjedna. Za srijedu je planirana posjeta Nevesinju, dok će u petak predstavnici banke posjetiti djecu – štićenike  Zavoda Drin u Fojnici.

"Svaki osmjeh koji nam je danas u Novom Travniku  poklonjen je nagrada za naš trud.  Nova godina je vrijeme darivanja i vođeni time odlučili smo se za ovu akciju. Pripremili smo 140 paketića – za 140 osmjeha i tri savršena dana", rekao je Petar Stefaović, direktor Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo banke te dodao: "Pored ovih paketića koje doniramo kao banka , ne mogu, a da ne pohvalim inicijativu zaposlenika naše dvije banke u BiH koji su se udružili u plemenitu akciju: 'Jedan paketić za jedan osmjeh'.  Naše kolege će od novca prikupljenog  u akciji, paketićima  obradovati  djecu bez roditeljskog staranja, iz socijalno ugroženih porodica te djecu koja ce zbog bolesti  novu godinu dočekati u bolnicama."

*Edukacijski-rehabilitacijski centar Duga Novi Travnik je javna ustanova koja funkcionira kao dnevni i stacionarni centar i  pruža skrb za invalidne osobe od 3 do 50 godina. Centar je  osnovan sa ciljem pružanja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju. Trenutačno broji 94 djece.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi