Konzum uručio donaciju korisnicima javnih kuhinja

24.12.2015. 10:33 / Izvor: Akta.ba

Povodom nadolazećih blagdana Konzum BiH je uručio donaciju Pučkoj kuhinji u Mostaru, J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" u Fojnici i HKO Kruh svetog Ante u Sarajevu.

Povodom nadolazećih blagdana Konzum BiH je uručio donaciju Pučkoj kuhinji u Mostaru, J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" u Fojnici i HKO Kruh svetog Ante u Sarajevu.

Vrijeme je blagdana, period je godine kada se družimo, provodimo vrijeme sa dragim ljudima, ali ovo je  i vrijeme darivanja. Povodom toga predstavnici Konzuma BiH uručili su Pučkoj kuhinji Mostar,  J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" u Fojnici i HKO KRUH SVETOG ANTE u Sarajevu donacije u osnovnim prehrambenim artiklima.

Na ovaj način, Konzum je obezbjedio blagdansku trpezu korisnicima kuhinja, te nastavio s društveno odgovornim djelovanjem kao jednim od najvažnijih segmenata u svome poslovanju. Ovoj donaciji priključilo se udruženje „Smješak“ iz Sarajeva.

"Božić je blagdan duhovne radosti i mira. Prilika je to da podijelimo emocije s članovima porodice, dragim prijateljima i komšijama susjedima. Blagdanski dani su ispunjeni iskazivanjem poštovanja prema drugima, pa smo tako mi u Konzumu odlučili podijeliti blagdansku radost s korisnicima javnih kuhinja u nekoliko gradova. Vjerujemo da će namirnice koje smo darovali, barem na kratko, obogatiti jelovnik, posebno za blagdan, koji ovom prilikom čestitam svima koji slave", poručila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi