Bingo i prijatelji donirali novac i poklone štićenicama svih sigurnih kuća

09.03.2016. 08:36 / Izvor: Akta.ba

Međunarodni dan žena je samo jedan dan u godini kada se u javnosti govori o položaju žena u prošlosti i sada. I dalje postoje problemi koji nisu prevaziđeni i zbog kojih se žene još uvijek nalaze u podređenom ili ugroženom položaju.

Bingo doo Tuzla  u saradnji s partnerima, 8. marta donirao je 9000,00 KM sigurnim kućama, a štićenicama  svih 8 kuća su uručili poklone.

Ček su uručile predstavnica kompanije Bingo, Amna Džambić i predstavnica kompanije Kraš, Maja Zeković, a u ime svih sigurnih kuća, donaciju su primile Mubera Hodžić- Lemeš, menadžerica Sigurne kuće u Sarajevu i Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije.

Povodom obilježavanja 8. marta, međunarodnog praznika posvećenog ženama, a s ciljem podrške štićenicama Sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini, Bingo i prijatelji su organizovali kampanju pod nazivom “Pokažimo da nam je stalo“  Cilj kampanje je ukazivanje na važnost žene u društvu.  Međunarodni dan žena je samo jedan dan u godini kada se u javnosti govori o položaju žena u prošlosti i sada. I dalje postoje problemi koji nisu prevaziđeni i zbog kojih se žene još uvijek nalaze u podređenom ili ugroženom položaju.

"Kampanjom 'Pokažimo da nam je stalo' zajedno sa našim partnerima odlučili smo pružiti ruku svim sigurnim kućama u BiH, koje pružaju individualnu podršku žrtvama porodičnog nasilja. Naš cilj je da podignemo svijest o sigurnim kućama i ulozi žene u modernom društvu te da ohrabrimo i obradujemo štićenice na ovaj dan. Naši kupci su osjetili potrebu da zajedno sa nama i našim partnerima učestvuju u ovoj kampanji, kojom slavimo žene", izjavila je Amna Džambić, iz službe marketinga kompanije Bingo.

"U ime korisnica Sigurne kuće, žrtava nasilja u porodici izražavam zahvalnost Bingu i partnerima na ovom humanom gestu kojim su im uljepšali današnji dan.Bingo je još jednom dokazao društveno odgovorno poslovanje i činom donacije Sigurnim kućama skrenuo pažnju društva na veoma izražen problem porodičnog nasilja u našoj zemlji. Nasilje nad ženom nije samo žensko pitanje.  Zajedničkim akcijama i radom svih nas možemo utjecati na podizanje nivoa svijesti građana kroz zagovaranje nulte tolerancije na nasilje  JER NAS SE TIČE", izjavila je Mubera Hodžić – Lemeš, menadžerica Sigurne kuće u Sarajevu.

Korisnice Sigurne kuće u Sarajevu su izrazile zahvalnost na poklonima sa riječima „Hvala Vam što mislite na nas, na ovaj način znamo da nismo same,uljepšali ste nam dan i vratili osmjeh na naša lica...Hvala Vam!  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi