Donacija računarske opreme Ekonomsko-trgovinskoj školi Tuzla

08.12.2016. 10:51 / Izvor: Akta.ba

FINconsult i SPIN Tuzla su donirali računarsku opremu, školski namještaj i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli.

FINconsult i SPIN Tuzla su donirali računarsku opremu, školski namještaj i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli.

Na press konferenciji upriličenoj ovim povodom, direktor FINconsulta, Doc.dr. Ismet Kalić je izjavio:

"FINconsult kao društveno odgovorna firma je donirao opremu za obuku Ekonomsko-trgovinskoj školi. Oprema će se koristiti za praktičnu obuku iz predmeta Knjigovodstvo. Učenici će moći sada da stiču praktična znanja i vještine rada na aplikativnim računovodstvenim programima. Na ovaj način će se unaprijediti kvaliteta praktične nastave u Ekonomsko-trgovinskoj školi, što će za rezultat imati povećanje nivoa znanja koje je prepoznatljivo na tržištu rada".

"Izuzetno nam je zadovoljstvo pružiti učenicima praktično znanje i vještine rada u softverskim programima koje naša kuća izrađuje i koji se koriste kod velikog broja preduzeća. Softverski programi koje smo donirali obuhvataju programe za finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, te PDV evidencije i plaće", izjavila je Zikreta Smajlović, direktorica softverske kuće SPIN.

"Zahvalni smo što smo dobili podršku od dvije vodeće kuće iz oblasti edukacija i izrade softvera, i sigurni smo da će ova donacija poboljšati i unaprijediti kvalitet naše nastave i da ćemo kao rezultat svega imati učenike koji će biti spremniji za tržište rada", izjavila je Larisa Ćustendil, direktorica Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla.

Svečanosti povodom donirane opreme za Ekonomsko-trgovinsku školu prisustvovala je i predstavnica Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Alisa Memić, stručni savjetnik za obrazovanje.

FINconsult nastavlja sa edukacijama, i u periodu od 13. do 21. decembra 2016. godine će održati peti ovogodišnji ciklus seminara u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-računovodstvene profesije u BiH u 6 bosansko-hercegovačkih gradova: Tuzla, Sarajevo, Jelah, Brčko, Gradačac i Gračanica na temu: "Novi Zakoni o  porezu na dohodak, doprinosima, računovodstvu i reviziji, pravilnici o primjeni Zakona o porezu na dobit i transfernim cijenama,  pripremne radnje godišnjeg obračuna za 2016. godinu i ostali propisi".

Više o seminarima i narednim edukacijama edukativno-konsultanske kuće FINconsult možete pogledati na www.finconsult.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi