Bingo ugostio djecu iz kolektivnih centara Višća i Ježevac

25.01.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba

Djeca su posjetila Zoo vrt, uživali su u druženju i ručku u restoranu "Ringišpil" u sklopu Zoo vrta, nakon čega su bili gosti Bingo City Center-a

Kompanija Bingo  u ponedjeljak 23.1.2017. ugostila je 65 djece iz kolektivnih centara Višća i Ježevac, te djecu korisnika usluga Udruženja "Snaga žene" Tuzla. Djeca su posjetila Zoo vrt, uživali su u druženju i ručku u restoranu "Ringišpil" u sklopu Zoo vrta, nakon čega su bili gosti Bingo City Center-a, gdje su u Cinectar-u imali priliku pogledati 3D projekciju animiranog filma "Vayana".

Riječ je o djeci iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe jer je skoro čitava populacija naseljenika u kolektivnim centrima nezaposlena, te ne ostvaruje nikakva redovna primanja. Određeni broj djece koja su bila u posjeti je iz Tuzle, tačnije njih 15 su djeca i unučad korisnica usluga Udruženja,  koji su učestvovali u ovom danu s ciljem povezivanja sa djecom iz kolektivnih centara kako bi ostvarili što bolje socijalne kontakte.

"Ono  što je bitno naglasiti jeste da su to prognaničke porodice od kojih neke u kolektivnim centrima žive i preko 20 godina. Uslovi u kojima porodice žive su jako loši jer većina kuća u kojima isti žive nalaze se u jako trošnom stanju gdje su prostorije pune vlage, krovovi prokišnjavaju te je stolarija već davno zastarila. Smatramo da je bitno da djeca jedan dan u toku svoga zimskoga raspusta provedu u zaštićenom okruženju i blagostanju te da im pružimo priliku da provedu kvalitetno vrijeme u Zološkom  vrtu i Bingo Cinestaru koje im je kompanija Bingo omogućila, jer  nisu u prilici da iste posjećuju  u vlastitom aranžmanu.", kazala je Prim. Dr. Branka Antić Štauber, predsjednica Udruženja „Snaga žene“ iz Tuzle.

Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo istakla je da pravo zadovoljstvo pomoći mladima na ovaj način: "Izleti i druženja ovoga tipa su od izuzetnoga značaja za ovu djecu jer im je to jedini način i mogućnost izlaska iz kolektivnoga centra i upoznavanja društvenog sadržaja te ostvarenja novih socijalnih kontakata koji oni zbog dislociranosti naselja u kojima borave nisu u mogućnosti da sami ostvare niti su im roditelji zbog svoje jako teške ekonomske situacije u prilici da iste priušte. Zadovoljstvo nam je ugostiti ovu djecu i mlade, jer im dodatna pažnja sigurno treba, a mi kao društveno odgovorna kompanija podržavamo ovakve inicijative i  zaista nam je drago kada možemo pomoći na ovaj način".

Bingo doo Tuzla je tokom svog  dugogodišnjeg poslovanja ugostio veliki broj mladih ljudi iz škola, fakulteta, socijalno ugroženih kategorija i drugih udruženja, grupa ili pojedinaca koji su izrazili želju da posjete priozvodne, maloprodajne ili druge objekte koje su u vlasništvu kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi