"Glade zimska čarolija" stigla i u SOS porodice

09.02.2018. 14:49 / Izvor: Akta.ba
'Glade zimska čarolija' stigla i u SOS porodice

Nelt i Bingo zajedno pružaju podršku SOS Dječijim selima BiH.

Zajednička humanitarna kampanja dvije kompanije Nelt i Bingo pod sloganom „Glade zimska čarolija u svakom domu“ imala je za cilj osigurati donaciju za školu skijanja i terapijsko jahanje za djecu iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. Donacijom u vrijednosti 1.000,00 KM Nelt i Bingo su željeli osigurati čarobne zimske dane za djecu iz 15 sarajevskih SOS porodica. 

Kupci mirisnih svijeća Glade su podržali prikupljanje donacije za SOS porodice u periodu od 11.12.2017. do 14.01.2018. godine. Tatjana Paunoski, rukovodilac odjela marketinga Binga i Mirjana Komlenović, Trade Marketing Specialist kompanije Nelt uručile su donatorski ček Farisu Njemčeviću, direktoru programske lokacije Sarajevo SOS Dječijih sela BiH.

"I Bingo i Nelt su istinski prijatelji SOS Dječijih sela BiH, koji uz redovne novčane i donacije u proizvodima, dodatno pružaju podršku u pripremi mladih za potrebe tržišta rada, pozicioniranju donatorskih kućica, animiranju partnerskih kompanija i kupaca za humanitarne akcije kojima se podržavaju programi organizacije. Ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti koje je pokrenuo naš najbolji prijatelj Bingo, kako bi za djecu i mlade u potrebi osigurao sretan i ispunjen život u okrilju porodice", poručili su iz SOS Dječijih sela BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi