BH Telecom na području TK donirao 220 hiljada KM za 35 projekata

06.07.2018. 08:54 / Izvor: Fena
BH Telecom na području TK donirao 220 hiljada KM za 35 projekata

U Tuzli su svečano promovisani dobitnici bespovratne finansijske podrške koju je BH Telecom izdvojio iz svoje dobiti u 2017.

U Tuzli su svečano promovisani dobitnici bespovratne finansijske podrške koju je BH Telecom izdvojio iz svoje dobiti u 2017. za oblasti obrazovanja, kulture, umjetnosti, zdravstvene i socijalne zaštite na području TK. Među 35 podržanih projekata iz Tuzlanskog kantona, sa gotovo 220.000 KM,u oblasti zaštite ljudi i dobara, najveću podršku dobila je Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Tuzla.

"Na osnovu dobre prakse, društveno odgovornog rada i društvene odgovornosti koja je inkorporirana u dugoročnu strategiju BH Telecoma i ove, kao i prethodnih godina, na osnovu javno objavljenog konkursa na teritoriji cijele države, dodjeljujemo sredstva iz dijela dobiti iz 2017. godine na ime donacija neprofitnim organizacijama, pravnim subjektima iz oblasti sporta, zdravstva, kulture i humanitarnog rada" - kazao je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma.

"Njih 35 iz Tuzlanskog kantona od ukupno 137 podržanih neprofitnih pravnih subjekata iz cijele Bosne i Hercegovine, preuzeli su i potvrde o finansijskoj podršci. Kako je naglašeno, sredstva su izdvojena zahvaljujući pozitivnom poslovanju BH Telecoma u prošloj godini. Tako je čak milion konvertibilnih maraka uspješno raspoređen na 137 društveno bitnih i svrsishodnih projekata - TK je najmnogoljudniji kanton u državi i ne samo to, to je drugi kanton po ostvarenoj dobiti u 2017 godini i to je bio ključni kriterij – dobri postignuti rezultati Direkcije Tuzla kako bismo podijelili donacije ovima koji su nagrađeni. To je naša odgovornost, da korisnicima usluga vraćamo ono što su uložili preko društvene odgovornosti, ali i na bazi jasno definisanih društveno-odgovornih kriterija" - dodao je Hasić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi