Filantropi

Centrotrans Eurolines pomaže stanovništvu ugroženom od poplava

27.05.2014. 15:13 / Izvor: eKapija.ba

Suosjećajući se sa svim onima koji su izgubili svoje najmilije i pretrpjeli ogromne materijalne štete u poplavama i klizištima koje su zadesile stanovništvo Bosne i Hercegovine kompanija Centrotrans Eurolines je odmah stavila na raspolaganje sve autobuse za prijevoz volontera i organizacija koji žele pomoći ugroženom stanovništvu prilikom saniranja nastalih šteta.

Također, donesena je odluka da Centrotrans Eurolines uplati određena novčana sredstva za Fond solidarnosti Federacije Bosne i Hercegovine i ministarstva u Republici Srpskoj i Distriktu  Brčko. Osim toga 514 uposlenika Centrotrans Eurolines su solidarno i samoinicijativno donijeli odluku da se odreknu dijela svog ličnog dohotka u iznosu jedne dnevnice koji će biti uplaćen kao pomoć stradalim u poplavama, te da će se organizovati i kao volonteri pomoći u čišćenju puteva i objekata u narednom periodu.

Kompanija Centrotrans Eurolines će, kroz sve vidove pomoći, izdvojiti preko 100.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu u Bosni i Hercegovini i svakako nastaviti pružati pomoć u periodu oporavka koji je pred nama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi