Donacija EuroExpress brze pošte za djecu u Dnevnim centrima "Gnijezdo"

23.11.2017. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Donacija EuroExpress brze pošte za djecu u Dnevnim centrima 'Gnijezdo'

Kompanija EuroExpress brza pošta ovom akcijom potvrđuje svoju opredjeljenost ka društveno odgovornom djelovanju.

Kompanija EuroExpress brza pošta donirala je pakete sa didaktičkim materijalima za devet Dnevnih centara za djecu "Gnijezdo" smještenih širom BiH, i na taj način obilježila Međunarodni dan djeteta.

U zeničkom centru "Gnijezdo", koji ima i najveći broj korisnika, donaciju je uručila zamjenica generalnog direktora EuroExpress brze pošte, Rozita Tomić, dok su u preostalih osam centara poklon pakete dostavili EuroExpress kuriri, odmah po završetku press konferencije.

"Kompanija EuroExpress brza pošta, obilježavajući deceniju uspješnog poslovanja, nastavlja sa društveno-odgovornim aktivnostima, a u cilju podrške široj društvenoj zajednici. Prepoznali smo vrijednost djelovanja IN fondacije i projekta Dnevni centri "Gnijezdo", te smo, imajući u vidu činjenicu da centri okupljaju preko 400 djece iz posebno ranjivih porodica, željeli da im pomognemo i barem malo doprinesemo da njihovo djetinjstvo bude što bezbrižnije", istakla je zamjenica generalnog direktora Rozita Tomić naglašavajući da je za rad svih centara kompanija obezbjedila neophodan didaktički materijal.

EuroExpress brza pošta ujedno je i prva bosanskohercegovačka kompanija koja je prepoznala važnost rada IN fondacije, osnivača dnevnih centara.

"Ova saradnja predstavlja prvo partnerstvo sa poslovnim sektorom u BiH te se nadamo se da će primjer socijalno odgovornog preduzetništva EuroExpress-a slijediti i ostale kompanije koje prepoznaju važnost uključivanja i pružanja podrške djeci i mladima u našoj zemlji", istakla je predstavina IN fondacije Sanja Stanivuković.

Dnevni centri "Gnijezdo" već godinama uspješno doprinose kvalitetnijem i zdravijem rastu i razvoju djece i mladih.

"Istraživanja koje smo nedavno sproveli pokazali su da sigurno okruženje i rad dobrinose boljem uspjehu u školu, ali i svim drugim aspektima života korisnika centra", izjavio je rukovodilac zeničkog "Gnijezdo" Haris Husejnović, i istakao da centar u Zenici svakodnevno okuplja oko 60 djece uzrasta od sedam do 17 godina.

Kompanija EuroExpress brza pošta ovom akcijom potvrđuje svoju opredjeljenost ka društveno odgovornom djelovanju. Ranije ove godine podržala je i rad Roditeljske kuće u Banjaluci, kao i rad udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" iz Sarajeva. Ujedno je pokrenula i akciju "Vozači oprez, Počela je škola!", sa ciljem skretanja pažnje na najmlađe učesnike u saobraćaju i pojačan oprez u vožnji. Dosadašnje humanitarne akcije i donacije kompanije uključuju na desetine udruženja i institucija iz BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi