Donacija pogonskog motora Mašinskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu

13.07.2017. 08:53 / Izvor: Akta.ba

Studenti i profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući donaciji ASA Osiguranja, usavršavaće svoje praktično znanje

Studenti i profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući donaciji ASA Osiguranja, usavršavaće svoje praktično znanje na motoru s unutrašnjim sagorijevanjem najnovije generacije.

Kvalitet nastave na Katedri za motore i vozila Mašinskog fakulteta Sarajevo bit će dodatno unaprijeđen i studenti će iz prve ruke moći vidjeti kako funkcionišu i koje su to najnovije tehnologije koje se koriste pri razvoju i unapređenju motora s unutrašnjim sagorijevanjem, kako s aspekta konstrukcije motora tako i s aspekta odvijanja procesa u samom motoru.

Donaciju pogonskog motora najnovije generacije predao je gospodin Arnes Hadžiosmanović Direktor Sektora procjene i likvidacije šteta iz ASA Osiguranja. Prof. Dževad Bibić zahvalio se na donaciji, naglasivši da je ovo nastavak i do sada uspješne saradnje Mašinskog Fakulteta i ASA Osiguranja i da se saradnja neće završiti na jednom projektu, nego da će se ovim korakom u većoj mjeri povezati Katedra za motore i vozila Mašinskog fakulteta Sarajevo, kao obrazovne i istraživačke organizacije,  sa privrednim sektorom, naravno na obostrano zadovoljstvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi