Donacije domovima za brigu o djeci bez roditeljskog staranja

27.12.2013. 14:11 / Izvor: eKapija.ba
Donacije domovima za brigu o djeci bez roditeljskog staranja

Mercator sa poslovnim partnerima iz projekta "100% domaće" daruje najmlađe u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici.

Mercator BH će 2013. godinu zaokružiti sa još boljom saradnjom sa domaćim proizvođačima zahvaljujući veoma uspješnom projektu "100% domaće", koji se implementirao u drugoj polovini godine na zadovoljstvo kupaca koji su iz mjeseca u mjesec imali mogućnost kupovine kvalitetnih i raznovrsnih proizvoda po akcijskim cijenama.

U okviru projekta 100% domaće Mercator je ponovo okupio dobavljače - domaće proizvođače Poljorad, AKOVA, HERCEGOVINAVINO, Mljekara Livno, Vinarija Zadro, VITA LIFE, JAMI i Sarajevska Pivara. Ovaj put, zajedničkom humanom akcijom odlučili su darivati domove za brigu o djeci bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici i na taj način, kao odgovorni poslovni subjekti izraziti socijalnu osjetljivost i društvenu odgovornost i pomoći članovima lokalne zajednice kojima je pomoć najpotrebnija.

Vrijedne donacije bit će uručene Dječijem domu "Bjelave" u Sarajevu, Dječijem domu "Tuzla", "Dom porodica" Zenica, Dječiji dom "Mostar" i "Nazaret" Mostar.

Prvu donaciju, Dječijem domu "Bjelave" u Sarajevu, u ime poslovnih partnera uručili su predstavnici društva Mercator BH. Tom prilikom izražena je zahvalnost svim poslovnim partnerima, učesnicima u projektu "100% domaće", koji su prihvatili prijedlog i odlučili da zajednički izdvoje sredstva i pomognu domovima koji brinu o djeci bez roditeljskog staranja, a Neven Hadžisulejmanović, direktor Mercator BH je istakao sljedeće:

"Uspješna saradnja Mercatora BH i domaćih dobavljača je nešto što je zacrtano u našim poslovnim opredjeljenjima i što ćemo nastaviti njegovati i u buduće, a ovaj projekat je dodatno učvrstio tu saradnju.  Na nedavno održanom susretu, gdje smo bili domaćini svim učesnicima projekta zajedno smo odlučili da proširimo prazničnu radnost na djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Mostaru, Zenici i Sarajevu. Zadovoljstvo je veće i zbog činjenice da je sve više kompanija koje prepoznaju značaj društvenog odgovornog djelovanja, te da smo bili u mogućnosti da zajedničkim snagama uručimo vrijedne donacije domovima za brigu o djeci bez roditeljskog staranja u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi