Filantropi

Help - Hilfe zur selbsthilfe Sarajevo: "Dućani ponovo rade"

20.11.2014. 08:29 / Izvor: eKapija.ba

Veliki broj malih privatnih biznisa je zbog poplava pretrpio ogromne štete. Vlasnici biznisa, čiji je to osnovni izvor primanja nisu mogli dugo čekati na pomoć te su odmah nakon povlačenja vode iz objekata, krenuli sa čišćenjem i ponovnim pokretanjem posla.

Help-ov je prioritet nakon poplava obezbijediti uslove za življenje i ponovno pokretanje ekonomskog ciklusa. U okviru svojih aktivnosti, isušivanjem 35 stambenih jedinica, Predstavništvo strane humanitarne organizacije Help - Hilfe zur selbsthilfe Sarajevo obezbijedila je mogućnost za započinjanje njihove adaptacije.

Pomogli smo adaptaciju 18 stambenih jedinica u Doboju i Maglaju, renovirali zajedničko kupatilo i zajedničke prostorije u zgradi socijalnog stanovanja u Maglaju u kojem smo donirali i 20 kreveta. Pomogli smo ponovno pokretanje 5 malih poduzeća koji nakon poplava, bez podrške ne bi bili u stanju ponovno pokrenuti poslovanje. Obezbijedili smo podršku za 223 mala poljoprivrednika i poljoprivredna obrta iz Odžaka koji sada mogu nastaviti svoj proizvodni ciklus. Help ne namjerava stati na ovome, ističu iz humanitarne organizacije Help.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi