Humanitarna akcija na fudbalskom turniru Njemačke privrede u BiH

23.05.2014. 13:37 / Izvor: eKapija.ba
Humanitarna akcija na fudbalskom turniru Njemačke privrede u BiH

Tradicionalni fudbalski turnir Predstavništva njemačke privrede u BiH koji će se održati u subotu, 24. maja na sportsko-rekreacionim terenima SPORTA (Hotonj 3/Vogošća) s početkom u 8:30 sati,

Tradicionalni fudbalski turnir Predstavništva njemačke privrede u BiH koji će se održati u subotu, 24. maja na sportsko-rekreacionim terenima SPORTA (Hotonj 3/Vogošća) s početkom u 8:30 sati, bit će u znaku prikupljanja pomoći žrtvama katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

U okviru ovogodišnjeg turnira čiji moto glasi „POKAŽI HUMANOST UZ DRUŽENJE I SPORT“, organizovat će se akcija prikupljanja pomoći u hrani, sredstvima za higijenu te drugim potrepštinama za poplavama pogođeno stanovništvo, a ukupni novčani fond turnira u iznosu od 3.300 KM, čiji sponzori su firme Tvornica cementa Kakanj, Prevent BH i Hager, pobjedničke ekipe doniraju žrtvama poplava u BiH.

Predstavništvo njemačke privrede poziva sve učesnike i posjetioce turnira da se uključe u humanitarnu akciju i doniraju pomoć ugroženom stanovništvu. Akcija prikupljanja pomoći odvijat će se paralelno sa turnirom i trajat će od 8:00 do 15:00 sati u sportskom centru SPORTA. Svi oni koji nisu u mogućnosti da svoje donacije dostave na dan turnira, priloge mogu dostavljati i u petak, 23. maja u prostorije Predstavništva njemačke privrede u ulici Fra Anđela Zvizdovića 1, a više informacija o samoj akciji prikupljanja pomoći moguće je naći i na web stranici Predstavništva njemačke privrede na http://bosnien.ahk.de.

Sva prikupljena sredstva namijenjena žrtvama poplava u BiH će u saradnji sa njemačkom humanitarnom organizacijom Help – Hilfe für Selbsthilfe e.V. i udruženjem Humanost - societas humanitatis biti dostavljena ugroženom stanovništvu u Maglaju, Žepču, Zavidovićima, Modriči, Doboju i Šamcu.

Održavanje ovogodišnjeg turnira omogućile su firme Stanic Group Industry, Emka Bosnia, Messer Tehnoplin, Mann+Hummel i druge, a na turniru će učestvovati 27 ekipa među kojima su članice Njemačke privredne komore te druge domaće i njemačke kompanije i organizacije u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi