Kako pomoći rad SOS Dječijih sela BiH?

04.07.2017. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Kako pomoći rad SOS Dječijih sela BiH?

SOS dječijim selima BiH kao organizaciji koja djeluje zahvaljujući donacijama, svaka vrsta pomoći je dobrodošla.

Novčane donacije

SOS dječijim selima BiH kao organizaciji koja djeluje zahvaljujući donacijama, svaka vrsta pomoći je dobrodošla.

Novac koji odlučite donirati biće utrošen na kupovinu hrane, odjeće, obuće, higijenskih proizvoda, medicinske troškove, školske knjige i pribor... za dječake i djevojčice i mlade ljude koji su im povjereni na brigu.

Ukoliko se odlučite podržati rad SOS Dječijih sela, molimo Vas da popunite ovdje navedena polja, ili nas pozovete putem broja telefona 033 465 – 053.

Poklonite nam

Hrana 6 KM

Ako pitate Saru i Adija koje je njihovo omiljeno jelo, Sara će Vam reci da ništa ne miriše tako dobro kao ukusna zeljanica njene SOS mame. Adi će sumnjičavo klimnuti glavom i reći da je ipak ukusnija buranija ili grašak...

Svako od 272 dječaka, djevojčica i mladih ljudi o kojima brinemo ima drugačije želje i ukus, a brižne SOS mame se svakodnevno trude da svima ugode, kako bi u toplom i ukusnom jelu koje je servirano na stolu svi jednako uživali.

Vaša donacija od 6 KM omogućava pokrivanje dnevnog troška hrane za jedno dijete.

Školski pribor i školske obaveze 29 KM

Svjesni smo važnosti obrazovanja i činjenice da samo vlastitim znanjem i zalaganjem svako dijete može osigurati bolju buduć‡nost za sebe. Baš kao i sva djeca, tako i dječaci i djevojčice koji odrastaju u SOS porodicama, nekada sa više, a nekada sa manje oduševljenja pišu zadać‡u – posebno je to izazovno za sunčanog dana kada vas naprosto sve zove u park na druženje sa prijateljima.

Ipak, obrazovanje je jedan od važnih prioriteta, te se SOS mame svakodnevno trude da nauče mališane koliko je važno da zadać‡a bude napisana, a nova lekcija naučena.

Vašom donacijom od 29 KM omogućavate pokrivanje mjesečnog troška za školski materijal i školske obaveze jednog djeteta.

Sredstva za higijenu 24 KM

Nakon što svakom od mališana zaželi laku noć, a oni ušuškani utonu u san, SOS mame posvete se pranju veša. Ali najprije moraju provjeriti da li je u nekom džepu ostao poneki kamenčić nakon igre u parku ili ceduljica razmijenjena na času sa prijateljem iz klupe. Zamislite koliko je deterdženta, sapuna, kaladonta, šampona...potrebno porodici sa sedmero djece?

Vaša donacija od 24 KM omogućit će pokrivanje mjesečnog troška za kupovinu higijenskih potrepština za jedno dijete

Džeparac 11 KM

Jedan od osnovnih zadataka SOS mame je naužiti djecu kako da štede i šta su prioriteti prilikom kupovine – zato džeparac ima svoju pedagošku pozadinu.

Dejan je posebno štedljiv – jer skupljeni novac želi iskoristiti za kupovinu romobila. Namjerava strpljivo štedjeti koliko god dugo bude potrebno, a onda uživati u vožnjama u parku i na igralištu.

Vaša donacija od 11 KM osigurava mjesečni džeparac za jedno dijete.

Škola plivanja 55 KM

Kada je tek došao živjeti u SOS porodicu Mak je bio povučen dječak, koji nije lako sklapao nova prijateljstva. Kako je medicinski nalaz ukazivao na blagi deformitet kičme – plivanje se pokazalo kao sjajan način da se poboljša Makovo zdravstveno stanje, ali i „pomogne“ da pronađ‘e nove prijatelje.

Mak je danas, zdrav, veseo dječak, koji uživa u sportu kojim se bavi i druženju sa prijateljima.

Vaša donacija od 55 KM osigurava pokrivanje troška škole plivanja za jedno dijete.

Godišnja članarina za biblioteku 15 KM

Ljubav prema čitanju knjiga je važno njegovati još od malih nogu. Damirovi omiljeni likovi su Winnie Pooh i Ježurka Ježić, a posebno se veseli kada nekoliko minuta prije spavanja posveti čitanju i listanju slikovnica.

Vaša donacija od 15 KM pokriva godišnju članarinu za biblioteku za jedno dijete.

Instruktivna nastava 15 KM

Nekada pojedina djeca trebaju dodatnu podršku u savladavanju nastavnog gradiva ili pomoć kako bi nadoknadili gradivo koje, zbog različitih razloga, nisu bili u prilici savladati na vrijeme. Obrazovanje je važno i stoga trebamo Vašu podršku.

Vaša donacija od 15 KM osigurat će pokrivanje troška časa instruktivne nastave.

Pelene 32 KM

Beba je neizmjerna radost za svaku porodicu. Kada je Ema tek došla u SOS porodicu, donijela je nemjerljivo veselje i osmijeh na lica svih ukućana. Pored ogromne ljubavi, brige i pažnje koju nedvojbeno ima, Ema i druge bebe koje odrastaju u SOS porodicama trebaju i pelene.

Vaša donacija od 32 KM pokriva trošak pakovanja pelena za jednu bebu.

Članarina u sportskom i drugim klubovima 35 KM

Fudbal, košarka, folklor, karate...samo su neke od aktivnosti u kojima su djeca prepoznala zabavni, a SOS mame i obrazovno-socijalni karakter.

Vaša donacija od 35 KM omogućva mjesečnu članarinu u sportskim i drugim klubovima za jedno dijete.

Odjeća i obuća 65 KM

Iako često mlađa djeca naslijede poneki džemper ili pantalone od starije braće i sestara, povremena kupovina nove odjeće i obuće je nužna.

Vaša donacija od 65 KM omogućava pokrivanje mjesečnog troška za odjeću i obuću za jedno dijete.

Adaptirano mlijeko za novorođenče

Naša je obaveza osigurati dobar start u život za svako dijete. Svjesni smo da je majčino mlijeko prirodna i optimalna hrana za novorođenče. Ali kako je po svojoj hranjljivoj vrijednosti adaptirano mlijeko za novorođenčad najbolja alternativa majčinom mlijeku, logičan je izbor SOS majki.

Svojom donacijom od 14 KM omoguć‡avate pokrivanje troškova kupovine adaptiranog mlijeka za novorođenčad.

Medicinski troškovi 25 KM

Sirup za kašalj ili jačanje imuniteta, tablete za temperaturu ili okvir i dioptrijska stakla za naočale...samo su neki od dodatnih medicinskih troškova sa kojima se SOS porodice suočavaju.

Vaša donacija od 25 KM omogućava pokrivanje mjesečnog troška za medicinske potrepštine jednog djeteta.

Izlet 11 KM

Izletišta i parkovi u blizini Sarajeva, Gračanice i Tuzle česta su odredišta za SOS porodice. Nekoliko sendviča, čaj ili sok u ruksaku; lopta, reketi i dekica u ruci i izlet može da počne.

Vašom donacijom od 11 KM omogućavate pokrivanje mjesečnog troška za izlete za jedno dijete.

DONIRAJTE ONLINE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi