Filantropi

Kompanija LG podržava obrazovanje mašinskih inženjera u Banja Luci

Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti će imati iskustvo iz prve ruke u radu i učenju na sistemima, sa kojima će se kasnije susretati tokom svog radnog iskustva, te eventualno učestvovati u dizajniranju novih modela u budućnosti.

16.10.2014. 14:53 / Izvor: eKapija.ba

LG Electronics je danas donirao komercijalni sistem klimatizacije za obuku i istraživanje na Mašinskom fakultetu u Banja Luci. Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti će imati iskustvo iz prve ruke u radu i učenju na sistemima, sa kojima će se kasnije susretati tokom svog radnog iskustva, te eventualno učestvovati u dizajniranju novih modela u budućnosti. Sistemi klimatizacije su predstavljeni danas u Banja Luci, na konferenciji za štampu na kojoj su učestvovali prof. dr. Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta Banja Luka i Jae Won Yu, Direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja, LG Electronics Magyar Kft. 

Gostima su predstavljeni sistemi klimatizacije MULTI V Mini za komercijalne prostore, a koji su postavljeni u labaratoriji Fakulteta, a koje će studenti koristiti za praktične vježbe i testiranja. 

"Veoma smo zahvalni kompaniji LG Electronics koja je prepoznala važnost obrazovanja mladih inženjera i za njenu pomoć Fakultetu u osiguravanju boljih uslova za rad i studiranje profesora i studenata. Studenti našeg Fakulteta do danas nisu imali priliku učiti iz ovakve blizine na ovim i sličnim sistemima. Nadamo se da će buduće generacije inženjera, obrazovane na našem Fakultetu, raditi sa Kompanijom LG Electronics i nastaviti da razvijaju ovako sofisticirane i ekološke sisteme", rekao je prof. dr. Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta u Banja Luci.

Kompanija LG Electronics je angažirana u obrazovanju inženjera koji rade sa sistemima za klimatizaciju. O ovome svjedoči činjenica da u protekle dvije godine, LG Electronics daje podršku na nekoliko Mašinskih fakulteta u regionu. Ova korisna saradnja se još više proširila ovom donacijom koja podstiče funkcionalno i praktično obrazovanje budućih inženjera. Studenti će biti u stanju da koriste sisteme klimatizacije za simulaciju, testiranja i mjerenja. 

"Naš cilj je pomoći teoretsko i praktično obrazovanje budućih inženjera, posebno u zemljama kao što je Bosna i Hercegovina, te na taj način damo naš doprinos daljem razvoju zemlje. Mi u LG Electronics-u smo davno shvatili da je ulaganje u obrazovanje jedna od najvažnijih stvari u budućem razvoju poslovanaj na ovim prostorima", rekao je Jae Won Yu, Direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja, LG Electronics Magyar Kft.   

Donacija je omogućena i uz podršku komanija Royal Company d.o.o. iz Bijeljine i Hit Ing. d.o.o. iz Banja Luke, a koje su osigiurale dostavu i instaliranje opreme, pa su samim tim i aktivni učesnici u ovoj donaciji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi