Kompanija LG podržava obrazovanje mašinskih inžinjera u BiH

18.04.2013. 15:40 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija LG podržava obrazovanje mašinskih inžinjera u BiH

LG Electronics donira sistem klimatizacije za komercijalnu obuku i istraživanje, kao i klima uređaj za dio ureda Mašinskom fakultetu u Sarajevu.

LG Electronics donira sistem klimatizacije za komercijalnu obuku i istraživanje, kao i klima uređaj za dio ureda Mašinskom fakultetu u Sarajevu. Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti će imati iskustvo iz prve ruke u radu i učenju na sistemima, sa kojima će se kasnije susretati tokom svog radnog iskustva, te eventualno učestvovati u dizajniranju novih modela u budućnosti. Sistemi klimatizacije su predstavljeni danas u Sarajevu, na konferenciji za štampu na kojoj su učestvovali Ejub Džaferović, dekan Mašinskog fakulteta Sarajevo i Young Woong Lee, generalni direktor Kompanije LG Electronics, Magyar Kft. 

Gostima su predstavljeni sistemi klimatizacije za komercijalne svrhe i ured, a koji su postavljeni u labaratoriji Fakulteta i na petom spratu. 

„Veoma smo zahvalni Kompaniji LG Electronics koja je prepoznala važnost obrazovanja mladih inžinjera i za njenu pomoć Fakultetu u osiguravanju boljih uslova za rad i studiranje profesora i studenata. Studenti našeg Fakulteta do danas nisu imali priliku učiti iz ovakve blizine na ovim i sličnim sistemima. Od danas, to će se promijeniti! Nadamo se da će buduće generacije inžinjera, obrazovane na našem Fakultetu, raditi sa Kompanijom LG Electronics i nastaviti da razvijaju ovako sofisticirane i ekološke sisteme”, rekao je Ejub Džaferović, dekan Mašinskog fakulteta u Sarajevu.

Kompanija LG Electronics je angažirana u obrazovanju inžinjera koji rade sa sistemima za klimatizaciju. O ovome svjedoči činjenica da u protekle dvije godine, LG daje podršku nekoliko mašinskih fakulteta u regionu. Ova korisna saradnja se još više proširila ovom donacijom koja podstiče funkcionalno i praktično obrazovanje budućih inžinjera. Studenti će biti u stanju da koriste sisteme klimatizacije za simulaciju, testiranja i mjerenja. 

„Naš cilj je pomoći teoretsko i praktično obrazovanje budućih inžinjera, posebno u zemljama kao što je Bosna i Hercegovina, te na taj način damo naš doprinos daljem razvoju zemlje. Mi u LG Electronics-u smo davno shvatili da je ulaganje u obrazovanje najpametnije što možemo uraditi”, rekao je Young Woong Lee, generalni direktor Kompanije LG Electronics, Magyar Kft.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi