Filantropi

Komunalno Brčko i Bimal: Počinje distribucija 180.000 litara vode za piće

U ukupnoj akciji od petka je pripremljeno 180.000 litara vode za piće, odnosno 18.000 kanistera od 10 litara i sukcesivno se isporučuju najugroženijim područjima Brčkog, Šamca, Modriče, Doboja, Maglaja i Orašja.

21.05.2014. 16:33 / Izvor: eKapija.ba

Fabrika za proizvodnju ulja „BIMAL" d.d i JP „Komunalno Brčko" sarađuju s lokalnim vlastima Brčko Distrikta BiH od početka nastale situacija sa nadolaskom plavnog talasa te "BIMAL" za potrebe snabdijevanja stanovništva pitkom vodom u svojim pogonima duva kanistere od 10 litara, a od petka, 16. maja u koordinisanoj akciji fabrike „BIMAL" i JP „Komunalno Brčko" kanisteri se pune pitkom vodom.

U ukupnoj akciji od petka je pripremljeno 180.000 litara vode za piće, odnosno 18.000 kanistera od 10 litara i sukcesivno se isporučuju najugroženijim područjima Brčkog, Šamca, Modriče, Doboja, Maglaja i Orašja.

Jedina fabrika za proizvodnju ulja u Bosni i Hercegovini BIMAL i jedina rafinerija šećera Studen-Agrana su se od početka nastale situacije sa poplavama aktivno uključile u cilju minimiziranja posljedica poplava. Službi civilne zaštite su dostavljeni „big bag-ovi", velike vreće od 1.000 kg koje se koriste za transport šećera a sada napunjene pijeskom koriste se za zaštitu nasipa na rijeci Savi. Takođe, pokrenuto je niz aktivnosti u cilju snabdijevanje najugroženih područja šire okoline, prije svega vodom i osnovnim prehrambenim proizvodima, uljem, brašnom i šećerom.

Javno preduzeće „Komunalno Brčko" sa svojim radnim jedinicama „Elektrodistribucija", „Vodovod i kanalizacija" i „Čistoća" aktivno učestvuje u saniranju problema uzrokovanih poplavama, bujicama i odronima zemlje. Takođe, ekipe JPK su mobilne i na terenu 24 sata kako bi omogućili snabdijevanje električnom energijom i vodom.

Fabrika ulja „BIMAL", rafinerija šećera „STUDEN-AGRANA" i JP „Komunalno Brčko" će nastaviti sa akcijama usmjerenim na pomoć ugroženim područjima, a u cilju što brže sanacije i otklanjanja posljedica poplave, saopćeno je iz JP "Komunalno Brčko".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi