Filantropi

Merhamet Švedske podržava rad Fenixove Narodne kuhinje u Sanskom Mostu

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" iz Švedske uplatilo je donaciju na račun udruženja Centar "Fenix" u iznosu od 2.000 KM.

01.02.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" iz Švedske uplatilo je donaciju na račun udruženja Centar "Fenix" u iznosu od 2.000 KM, u čijem sklopu je Narodna kuhinja sa podjelom obroka za 150 građana Sanskog Mosta na dnevnoj bazi. 

Sredstva su prikupljena u akcijama koje je provelo MDD "Merhamet" iz Švedske sa sjedištem u gradu Enkoepingu,  a zahvaljujući novčanim donacijama članova ovog dobrotvornog društva i bosanskohercegovačke dijaspore u Švedskoj.

Budući da se Narodna kuhinja Centra "Fenix" financira putem donacija organizacija i građana, ovo je izuzetno značajan doprinos radu Centra Fenix tokom 2018-te godine.

Merhamet Švedske je prepoznao značaj narodnih kuhinja, posebno u manjim mjestima i već dugi niz podržava narodne kuhinje u Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi