Filantropi

MI-BOSPO obilježio Svjetski dan socijalne pravde

21.02.2018. 08:21 / Izvor: Akta.ba

Prema odluci Ujedinjenih naroda, 20. februar se obilježava kao Svjetski dan socijalne pravde koja se u svojoj osnovi bazira na pravdi, jednakosti i solidarnosti.

Socijalno pravedno društvo podrazumijeva da sve osobe imaju jednaka prava i mogućnosti za ostvarivanje svojih potencijala i da ravnopravno sudjeluju u svim aspektima života.

Svjetski dan socijalne pravde je prilika da ukažemo na ranjive kategorije društva i pojedince, i stoga su predstavnici MI-BOSPO-a danas posjetili Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama "Mala sirena" iz Zavidovića čije se djelovanje bazira na unapređenju kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju i njihovih porodica.

Svako ljudsko biće ima svoje potencijale, pa i kada su određenim razlozima ograničeni, bitno je da se osjećaju dijelom društvene zajednice a zadatak svih članova društva je da im to i omogući.

Predstavnici MI-BOSPO-a su se danas susreli sa predsjednicom Udruženja Adisom Mahovac, izuzetnom ženom čiji je doprinos nemjerljiv kada je u pitanju zbrinjavanje djece sa poteškoćama u razvoju u Zavidovićima, te razgovarali o potrebama za kvalitetniji rad Udruženja i obvezali se na podršku i pomoć u njihovom radu.

"MI-BOSPO, fondacija koja brine o jednakim mogućnostima za sve članove društva, će u narednom periodu pomoći rad ovog udruženja, a pozivamo i sve naše poslovne paretnere, prijatelje i klijente da podrže rad Udruženja Mala sirena iz Zavidovića. Istovremeno, pozivamo građane Zavidovića da posjete prostorije Udruženja, da se upoznaju sa aktivnostima i projektima koji se tamo provode, jer bitno je da prihvatimo različitosti, te da se oslobodimo predrasuda i kao savjesni građani pružimo podršku odgovornim i vrijednim članovima Udruženja Mala sirena. Zahvaljujemo se predsjednici Udruženja Mala sirena, Adisi Mahovac i koristimo priliku da joj čestitamo na postignućima koja su apsolutna dobrobit za djecu sa poteškoćama u razvoju." istakli su predstavni MI-BOSPO.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi