Filantropi

MS&WOOD dostavio u područje Maglaja 57 kauča

03.07.2014. 09:38 / Izvor: eKapija.ba

Nakon što je nedavno najavljeno da će bosanskohercegovački proizvođač namještaja MS&WOOD („Majstori i drvo“ – bivša ŽICA) donirati 100 kauča porodicama u područjima Bosne i Hercegovine ugroženim poplavama i klizištima, prvih 57 kauča dostavljeno je u šire područje Maglaja, a humanitarnoj akciji se priključila i kompanija „Dukat“ mlin i pekara iz Tešnja, pružajući logističku podršku. 

Kauči su dostavljeni u mjesta Omerdino Polje, Donji Ulišnjak, Bijela Ploča, i u uže područje grada Maglaja.

"Nakon objave naše informacije o donaciji 100 kauča, i poziva onima kojima je pomoć potrebna da nam se jave, dobili smo puno više prijava od broja kauča. Naši radnici koji su i pokrenuli ovu humanitarnu akciju obišli su teren, i nakon što su se uvjerili u stvarno stanje, izvršili smo dostavljanje prvog kontingenta kauča na području općine Maglaj. Akciju nastavljamo i u idućim sedmicama do podjele svih 100 kauča, o čemu ćemo obavještavati javnost", riječi su direktora kompanije MS&WOOD, Muhameda Pilava.

Humanitarnu akciju pokrenuli su radnici tvornice namještaja u Fojnici. Solidarnost koja se potencira u kompaniji od njenog osnivanja, i slike stradanja stanovništva u područjima koja su zahvaćena prirodnom nepogodom, bili su motiv radnicima da pokrenu ovu akciju.

Radnici su pri tome donirali vlastiti rad, a kompanija je obezbijedila materijal i distribuciju kauča do ugroženih porodica.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi