Naklada Mate: Akcija za pomoć bibliotekama u BiH

01.07.2014. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Naklada Mate: Akcija za pomoć bibliotekama u BiH

Predstavljamo Vam akciju za pomoć bibliotekama u BiH stradalim u nedavnim poplavama. Budući da im je knjižni fond većinom uništen, pripremili smo paket knjiga kojega bismo donirali uz Vašu pomoć.

U poplavama koje su zadesile BiH, između ostalog, dosta su stradale i biblioteke.

Predstavljamo Vam akciju za pomoć bibliotekama u BiH stradalim u nedavnim poplavama. Budući da im je knjižni fond većinom uništen, pripremili smo paket knjiga kojega bismo donirali uz Vašu pomoć. U paketu se nalazi 30 vrhunskih naslova, mi u donaciji sudjelujemo s 35% popusta te u potpunosti snosimo trošak dostave na adresu.

Prijedlog paketa pogledajte u privitku, ali ostavljamo mogućnost da Vi sami iz naše ponude izaberete knjigu/e i složite vlastiti paket prema svojim mogućnostima, također uz naše sudjelovanje od 35% popusta te trošak dostave.

Mi sami ne možemo puno učiniti, ali u suradnji s Vama možemo!

Uključite se u našu akciju, podržite nas, postanite donator!

Donator možete postati pozitivnim odgovorom na našu ponudu ili vlastitim odabirom biblioteke kojoj želite darovati  knjige.

Kao donator stječete pogodnosti:

- Istaknuto ime i prezime, odnosno naziv firme donatora pod rubrikom Donatori 2014. na web stranici www.naklada-mate.ba

- 25% popusta na sve naslove u izdanju MATE tijekom 2014. godine

- zahvalnica za donaciju

„…Uprkos našim naporima, a bili smo (svi zaposlenici) do ponoci te srijede „na poslu“, te podizali na viši nivo opremu i dragocjene knjige – sve do momenta dok voda nije došla do ulaza i zaprijetila blokadom, stihija je učinila svoje. Voda je dosegla visinu od 140 cm i zadržala se gotovo tri dana. Uz vodu, tu su ogromne količine mulja, prljavštine razne vrste.“

„…Molimo svu moguću pomoć  kako bismo bar djelimično obnovili prostor, opremu i fond.  Opća biblioteka je  srce ovog malog grada, stjecište svih kulturnih zbivanja, ali to je ujedno i edukacioni i informacioni centar. Učinite, zajedno s nama, da Maglaj ponovo ima na što biti ponosan. Mi, zaposlenici Biblioteke, nećemo posustati. Ali, TREBAMO I VASU POMOC…“

Citat iz apela Nine Salkić, direktorice biblioteke u Maglaju

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi