Poklon Tvornice cementa Kakanj kakanjskim mališanima

09.07.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Poklon Tvornice cementa Kakanj kakanjskim mališanima

Uz gradsko šetalište bit će postavljeni novi tobogani, ljuljačke, klackalice, klupe i drugi mobilijar za odmor, igru i zabavu...

U okviru sveobuhvatnih i obimnih radova na temeljitoj i potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja koje finansira i realizira Općina Kakanj, bit će izvršena i zamjena, te obogaćivanje parkovskog i dječijeg mobilijara uz gradsko šetalište, a za ovu aktivnost koja će razveseliti kakanjske mališane zahvaljujemo Tvornici cementa Kakanj koja je u tu svrhu donirala 40.000 KM.

Planirano je da se zahvaljujući donaciji Tvornice cementa Kakanj uz gradsko šetalište postave novi tobogani, ljuljačke, klackalice, klupe i drugi mobilijar za odmor, igru i zabavu, a podloga više neće biti šljunak, nego tartan kako bi mališani bili sigurni pri igri.

Tvornica cementa Kakanj kontinuirano, iz godine u godinu, osluškuje potrebe kakanjske lokalne zajednice, a poseban senzibilitet pokazuje prema djeci i mlađim naraštajima o čemu svjedoči izgradnja nekoliko dječijih igrališta i sportskih poligona, ali i brojne druge aktivnosti kojima se pomaže građanima Kaknja (donacije računara školama, pomoć u vrijeme poplava, podrška kulturi i sportu…).

Kakanjska cementara postiže vrhunske poslovne rezultate, a istovremeno pokazuje i poseban senzibilitet prema prirodi i okolišu, te istančan osjećaj za potrebe i želje građana Kaknja. Ovakva praksa može poslužiti i kao primjer drugima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi