Poruka visokog predstavnika Valentina Inzka

20.06.2014. 15:54 / Izvor: eKapija.ba
Poruka visokog predstavnika Valentina Inzka

Kad sam se susreo s volonterima fonda „Srcem za BiH“ u jeku poplave u maju, bio sam inspirisan njihovom energijom, predanosti i odlučnosti.

Kad sam se susreo s volonterima fonda „Srcem za BiH“ u jeku poplave u maju, bio sam inspirisan njihovom energijom, predanosti i odlučnosti.

Sada je prioritet nastaviti sa pružanjem podrške onima kojima je to najpotrebnije, kao i zadržati pažnju na težini i dugoročnom uticaju katastrofe.

Izvanredna sposobnost bh. građana da djeluju hrabro i dostojanstveno u teškim vremenima je obilježila historiju ove zemlje u zadnje dvije decenije, iako nažalost tih teških vremena nije nedostajalo.

Iznova i iznova, svjedločili smo kako građani preuzimaju inicjativu u situacijama koje su bivale dodatno otežane  političkim i administrativnim barijerama.

U školama i bolnicama, preopterećeno osoblje daje svoj maksimum uprkos nedostatku resursa. Isto vrijedi i za druge sektore: većina onih koji rade u službi građana pokušavaju da urade isto, iako nemaju svu potrebnu podršku.

Tako da ne iznenađuje da su se organizacije, kompanije i hiljade građana uključile u akcije pružanja pomoći onima koji su najviše pogođeni ovom prirodnom katastrofom.

Kompanije poput ASA Prevent grupacije su stavile na raspolaganje svoje resurse  i aktivno učestvuju u pružanju pomoći.

Bila mi je privilegija sresti se sa njihovim volonterima u okviru projekta “Srcem za BiH” i informisati se o svim aktivnostima koje poduzimaju i potrebama koje imaju za efikasnije djelovanje. Izražavam svoju punu podršku njima ali i  svima onima koji ulažu napore da dostave interventnu i svu ostalu pomoć, kako bi građani opet “stali na svoje noge” i kako bi se normalozovali uslovi života u pogođenim područjima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi