Prijavite se za KUMU/KUMA i budite uz djecu koja odrastaju u SOS porodici

21.03.2018. 08:57 / Izvor: Akta.ba
Prijavite se za KUMU/KUMA i budite uz djecu koja odrastaju u SOS porodici

PRIJAVITE SE za KUMU/KUMA na i svojom odlukom budite uz djecu koja odrastaju u SOS porodici i budite djelić njihove sreće!

U složnu porodicu sreća sama od sebe dolazi, a sreća se gradi postepeno sa puno ljubavi i pažnje. PRIJAVITE SE za KUMU/KUMA na i svojom odlukom budite uz djecu koja odrastaju u SOS porodici i budite djelić njihove sreće!!!

Ukoliko se odlučite postati Kum/Kuma SOS porodica, dovoljno je da nam dostavite Vaše podatke (ime i prezime, poštansku adresu, grad) na jedan od navedenih načina:

  • putem telefona 033 465 053
  • putem e-maila kumstvo@sos-ds.ba
  • popunjavajući slijedeća polja OVDJE

ŠTA PODRAZUMIJEVA KUMSTVO SOS PORODICE?

Kumstvo SOS porodica podrazumijeva Vašu podršku tokom cijele godine, na mjesečnom nivou, čime pomažete pokrivanje životnih troškova 26 SOS porodica sa 272 djevojčice i dječaka u dva SOS Dječija sela – u Sarajevu i Gračanici.

Putem pisama, koja će dva puta godišnje dolaziti na Vašu adresu, Vi ćete upoznavati jednu SOS porodicu i tako pobliže saznavati o porodičnom modelu brige koji naša organizacija njeguje, te o svakodnevici unutar jedne porodice, ali novac koji odlučite donirati direktna je podrška za svih 26 SOS porodica podjednako.

Ukoliko mjesečno budete donirali između 5 i 10 KM, odnosno ukupno 60 ili 120 KM tokom godine, taj novac će moći pokriti mjesečne troškove kupovine školskog pribora ili odjeće i obuće za jedno dijete. Međutim, Vaša mjesečna donacija od 10 i 15 KM tokom godine, moći će pokriti mjesečne troškove hrane za jedno dijete. Dinamiku plaćanja tokom godine određujete sami - mjesečno, kvartalno ili polugodišnje.

KOLIKO DUGO MOGU BITI KUM/KUMA SOS PORODICA?

Kumstvo SOS porodica ovisi isključivo i samo od Vaše odluke, želje, mogućnosti i dobrog srca, te napominjemo da nikakvih zakonskih ili drugih obaveza nemate ukoliko bilo kada ili zbog bilo kojih razloga želite prekinuti svoje Kumstvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi