ProCredit banke regiona donirale su 550.000 EUR za poplavljena područja

27.05.2014. 14:24 / Izvor: eKapija.ba
ProCredit banke regiona donirale su 550.000 EUR za poplavljena područja

Sredstva će biti usmjerena kroz inicijativu "Komšija za komšiju" organizovanu od strane svih šest banaka. ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini i Srbiji će distribuirati donirana sredstva u formi humanitarne pomoći.

ProCredit banke Bugarske, Kosova, Makedonije i Albanije, kao i banke u Bosni i Hercegovini i Srbiji, odlučile osnovati poseban fond i donirati ukupan iznos od 550.000 EUR za pomoć ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Sredstva će biti usmjerena kroz inicijativu "Komšija za komšiju" organizovanu od strane svih šest banaka. ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini i Srbiji će distribuirati donirana sredstva u formi humanitarne pomoći, kao što su medicinska i higijenska sredstva, prateća oprema, i specijalizovana vozila za ugrožena područja.

"Nadamo se da će pomoć u što kraćem roku stići do ugroženih područja. ProCredit Bank u BiH će sredstva u vidu interventne, ali i dugoročne pomoći kao što specijalizovana vozila, uputiti na područja najviše stradalih opština, i to prioritetno Doboja, Bijeljine, Maglaja, Šamca, Odžaka i Orašja. U toku je dostavljanje prvih kontigenata pomoći. Namjera nam je primarno se usmjeriti na nedostatke u medicinskim potrepštinama. Zahvaljujemo sestrinskim bankama, našim dobrim komšijama,  na razumijevanju za potrebe ljudi u ovoj situaciji, te na brzoj i efikasnoj reakciji", izjavio je Edin Hrnjica, ispred Uprave ProCredit Bank u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi