Prva pomoć - Knjiga za svakog koja može spasiti živote najbližih

12.05.2017. 15:26 / Izvor: Akta.ba
Prva pomoć - Knjiga za svakog koja može spasiti živote najbližih

Knjigu su autori realizirali u izdanju izdavača publikacije INZ Zenica, u partnerstvu na projektu Crvenog križa Grada Zenice.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice upriličio je u Općoj biblioteci u Zenici promociju knjige – stručnog priručnika "Prva pomoć" za zdravstvene laike, djecu i polaznike kurseva prve pomoći, autora Nine Hasanice, magistra zdravstvene njege i menadžmenta i certificiranog instruktora prve pomoći i Savana Kuridže, doktora medicine, specijalizanta hirurgije i certificiranog instruktora prve pomoći.

Knjigu su autori realizirali sa nizom saradnika, u izdanju izdavača publikacije Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u partnerstvu na projektu Crvenog križa Grada Zenice.

Recenzenti knjige su prim. doc. dr. sc. Alma Mekić-Abazović, spec. urgentne medicine i subspec. onkologije i Mr. sc. Hakija Bečulić, spec. neurohirurgije. Ovom knjigom dat je prikaz prve pomoći baziran na iskustvu u edukaciji, radu i takmičenjima  iz prve pomoći, a u skladu sa EFAM smjernicama. Sve ilustracije u knjizi koje prikazuju konkretne situacije pružanja prve pomoći su autorske.

Uz autore i recezenta dr. Mekić – Abazović, učesnici promocije su bili dr. Fadil Šabović, načelnik Službe za školsku medicinu u ime organizatora i izdavača, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, te predstavnica partnera u projektu, Crvenog križa Grada Zenica Mirela Hodžić, dok je moderator promocije bio direktor Opće biblioteke Midhat Kasap.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi