Raiffeisen banka nastavila praksu prazničnog darivanja

28.12.2017. 13:41 / Izvor: Akta.ba

Povodom vjerskih i novogodišnjih praznika Raiffeisen Banka uručila donacije ukupne vrijednosti 40.000 KM

"Neizostavni dio našeg poslovanja su društveno odgovorne aktivnosti koje donose dobrobit okruženju u kojem poslujemo. U nastojanju da naš uspjeh podijelimo s onima kojima je to najpotrebnije nastavili smo s našom dugogodišnjom praksom uručenja donacija povodom praznika umjesto uobičajenog oglašavanja te slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima. Naime, novogodišnje, pretpraznično doba je najljepše kada pričinimo radost drugima te sa zadovoljstvom mogu reći da smo tim povodom uručili pet donacija ukupne vrijednosti 40.000 KM" , izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Svjesna važnosti strategije održivosti u skladu s kojom posluje, Raiffeisen banka je povodom Katoličkog Božića uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Centru "Nova Nada" iz Tomislavgrada. Donacije po 10.000 KM, povodom Nove godine, uručene su Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka", "Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka", te "SOS Dječijem selu" Sarajevo. Povodom Pravoslavnog Božića Banka je donirala 5.000 KM vrtiću "Lepa Radić" iz Banjaluke.

"Ovakve aktivnosti ne bi bile moguće bez povjerenja koje nam naši klijenti na ovom tržištu ukazuju već 25 godina, te koristim ovu priliku da im se na tome zahvalim. Također, želim spomenuti da smo slijedeći našu strategiju održivosti samo u ovoj godini podržali 95 projekata u oblasti humanitarnog djelovanja, edukacije, kulture, sporta i ekologije", dodao je g. Dobnigg.

Obim odgovornosti za finansijske institucije je širok: od zaštite okoliša do socijalne inkluzije. Stoga je jedan od stubova strategije održivosti Raiffeisen Grupacije biti angažovani građanin u zajednici u kojoj djeluje i aktivni sudionik u suočavanju sa društvenim pitanjima i izazovima.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi