Raiffeisen banka učestovala u projektu Knjigom na knjigu

17.06.2014. 16:17 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka učestovala u projektu Knjigom na knjigu

Uručenjem donacija školama u Orašcu i Bihaću, te dvjema školama u Banjoj Luci protekle sedmice je završen ovogodišnji projekat „Knjigom na knjigu“, koji Raiffeisen banka, već treću godinu zaredom, realizuje u saradnji s Western Union fondacijom.

Uručenjem donacija školama u Orašcu i Bihaću, te dvjema školama u Banjoj Luci protekle sedmice je završen ovogodišnji projekat „Knjigom na knjigu“, koji Raiffeisen banka, već treću godinu zaredom, realizuje u saradnji s Western Union fondacijom. Projektom je ove godine obuhvaćeno 13 škola, a izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 20.000 USD su utrošena za nabavku knjiga za lektiru, udžbenika i priručnika za nastavnike, nastavnih materijala i učila, te druge nastavne opreme.

"Poslujući u skladu sa strategijom održivosti naša želja i obaveza je dati doprinos rješavanju problema zajednice u kojoj djelujemo, pri čemu težimo aktivnom rješavanju društvenih pitanja i izazova. Naime, društveno odgovorno poslovanje Raiffeisen banke je usmjereno na djecu i mlade kao nosioce naše budućnosti, stoga nam je izuzetno zadovoljstvo podržati ovakve projekte. Iskreno se nadamo da će donirana oprema olakšati rad nastavnicima i učenicima", izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke.

"Zadovoljstvo je biti dio zajedničkog projekta Raiffeisen banke i Western Union fondacije. Školama smo isporučili zaista vrijedne donacije, u vidu opreme, koje će pomoći njihove dalje aktivnosti, omogućiti osavremenjivanje nastavnih programa i procesa, te unapređenje uslova za obrazovanje učenika", izjavila je Suzana Jašarević, direktorica Hilfswerk Austria International za BiH.

Ovogodišnji projekat „Knjigom na knjigu“ započeo je polovinom mjeseca aprila donacijama školama u Tarčinu i Hadžićima, nakon čega je do polovine maja uslijedilo uručenje donacija osnovnim i srednjim školama, te ustanovama u Zvorniku, Tuzli, Biloj, Sarajevu, Čapljini, Brčko Distriktu, te Goraždu.

Podsjećamo da su Raiffeisen banka i Western Union fondacija u protekle dvije godine u okviru projekta „Knjigom na knjigu“, čiji je implementator Hilfswerk Austria International, uručile donacije ukupne vrijednosti 40.000 USD za ukupno 24 škole.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi