Filantropi

Raiffeisen banka učestovala u projektu Knjigom na knjigu

17.06.2014. 16:17 / Izvor: eKapija.ba

Uručenjem donacija školama u Orašcu i Bihaću, te dvjema školama u Banjoj Luci protekle sedmice je završen ovogodišnji projekat „Knjigom na knjigu“, koji Raiffeisen banka, već treću godinu zaredom, realizuje u saradnji s Western Union fondacijom. Projektom je ove godine obuhvaćeno 13 škola, a izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 20.000 USD su utrošena za nabavku knjiga za lektiru, udžbenika i priručnika za nastavnike, nastavnih materijala i učila, te druge nastavne opreme.

"Poslujući u skladu sa strategijom održivosti naša želja i obaveza je dati doprinos rješavanju problema zajednice u kojoj djelujemo, pri čemu težimo aktivnom rješavanju društvenih pitanja i izazova. Naime, društveno odgovorno poslovanje Raiffeisen banke je usmjereno na djecu i mlade kao nosioce naše budućnosti, stoga nam je izuzetno zadovoljstvo podržati ovakve projekte. Iskreno se nadamo da će donirana oprema olakšati rad nastavnicima i učenicima", izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke.

"Zadovoljstvo je biti dio zajedničkog projekta Raiffeisen banke i Western Union fondacije. Školama smo isporučili zaista vrijedne donacije, u vidu opreme, koje će pomoći njihove dalje aktivnosti, omogućiti osavremenjivanje nastavnih programa i procesa, te unapređenje uslova za obrazovanje učenika", izjavila je Suzana Jašarević, direktorica Hilfswerk Austria International za BiH.

Ovogodišnji projekat „Knjigom na knjigu“ započeo je polovinom mjeseca aprila donacijama školama u Tarčinu i Hadžićima, nakon čega je do polovine maja uslijedilo uručenje donacija osnovnim i srednjim školama, te ustanovama u Zvorniku, Tuzli, Biloj, Sarajevu, Čapljini, Brčko Distriktu, te Goraždu.

Podsjećamo da su Raiffeisen banka i Western Union fondacija u protekle dvije godine u okviru projekta „Knjigom na knjigu“, čiji je implementator Hilfswerk Austria International, uručile donacije ukupne vrijednosti 40.000 USD za ukupno 24 škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi