SOS Dječija sela obilježila 14 godina partnerstva sa BH Telecomom

29.11.2017. 16:18 / Izvor: Akta.ba
SOS Dječija sela obilježila 14 godina partnerstva sa BH Telecomom

Istaknuto je da dobre priče nastavljaju i u nadolazećoj godini, kada će obilježiti 15 jubilarnih godina prijateljstva.

BH Telecom i SOS Dječijih sela BiH su danas obilježili 14 godina prijateljstva i podrške. Na konferenciji upriličenoj tom prigodom generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović je istaknuo da je jedan od njihovih aktivnosti pored podrške sportu i podrška mladima i djeci.

Naveo je da BH Telecom je i u 2017. godini sponzorirao rad mobilnog edukativnog tima Superbus u vrijednosti 5.000 KM, dok je u proteklih deset godina vrijednost pružene podrške Superbusu bila gotovo 85.000 KM.

Superbus, uz podršku obučenih mladih volontera, djeluje kao društveni centar na točkovima, omogućavajući djeci i mladima kvalitetno provođenje slobodnog vremena, promovirajući zdrave stilove života, dječija prava, demokratske vrijednosti, toleranciju i prihvatanje različitosti.

Zaimović je naveo da je BH Telecom povodom obilježavanja dana kompanije organizirao kampanju usmjerenu na najvažniji segment društva, na dijete i djecu, pod nazivom "Sigurno dijete – zdravo društvo".

"Odlučili smo podržati više projekata za djecu s posebnim potrebama i zaista smo posebno ponosni jer smo u javnosti prepoznati kao društveno najodgovornija kompanija u BIH. Samo u 2017. godini  podržali smo 25 udruženja i organizacija koje aktivno rade s  djecom i mladima  u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i humanitarnog rada u ukupnoj vrijednosti od 300.000 KM", naveo je on. 

Dodao je da dobre priče nastavljaju i u nadolazećoj godini, kada će obilježiti 15 jubilarnih godina prijateljstva.

Najavljeno je da će sa računima za sljedeći mjesec svi pretplatnici fiksne telefonije uz telefonski račun dobiti pismo SOS Dječijih sela BiH.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović istaknuo je da je njihovom radu značajna podrška jednog strateškog partnera kao što je BH Telecom.

Istaknuo je da je njihov strateški cilj u narednim godinama da se na razini BiH registriraju kao fondacija kako bi u punom kapaciteti mogli biti na raspolaganju mladima.

Fokus će im u idućem razdoblju biti na mladima koji izlaze iz njihove brige kako bi im omogućiti uspješnu integraciju u društvo. Edukativne aktivnosti SOS programa za mlade, koje već rade, usmjerene su upravo na njihovo osnaživanje i unaprjeđenje šansi na tržištu rada.

Trenutno podržavaju 60 mladih koji se nalaze na fakultetima i koji će steći znanja i vještine, ali čak i nakon toga sa današnjim tržištem rada neizvjesno je, kaže, da li će dobiti posao. Zato je, naveo je,  podrška partnera kao što je BH Telecom ključna. 

Podsjetimo, organizacija SOS Dječija sela BiH pruža alternativni model brige za djecu koja nemaju sreću odrastati u svojoj obitelji, sa akcentom na dugoročnu brigu i podršku. 

"Naši korporativni prijatelji iz kompanije BH Telecom razumiju specifične potrebe našeg društva i uvijek su spremno podržavali projekte SOS Dječijih sela BiH", istaknuo je Omanović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi