Srednjim školama u Općini Žepče donirani 3D printeri

18.09.2017. 09:57 / Izvor: Akta.ba

Razvojna agencija Žepče nastaviti će sa provedbom aktivnosti koje doprinose razvoju digitalnih i informatičkih kompetencija mladih ljudi

U sklopu projekta "Intervencija razvoja tržišta u sektoru poslovnih usluga u Općini Žepče" a  udruženim sredstvima MarketMakers-a, Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče, srednjim školama u Općini Žepče osigurani su 3D printeri a njihovom instalacijom škole očekuju novu školsku godinu sa bitno poboljšanim kapacitetima za odvijanje nastave.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Općine Žepče i projekta MarketMakers kojeg podržava Vlada Švicarske, potpisnice su se obavezale da zajednički rade na razvoju sektora Poslovnih usluga  u kojem mladi u potpunosti mogu iskoristiti svoje talente, vještine kao i bolje razumijevanje modernog tržišta, trendova i alata. Nabavkom ovih uređaja osuvremenjen je srednjoškolski kurikulum a učenicima omogućen moderan i suvremen način učenja u skladu sa zahtjevima modernog tržišta rada.

Marinko Antunović, ravnatelj Tehničko-obrtničke škole u Katoličkom školskom centru Don Bosco, i novoimenovani direktor Srednje mješovite škole „Žepče“ Adil Gačić, izrazili su zahvalnost Razvojnoj agenciji Žepče i projektu MarketMakers na doniranoj opremi istaknuvši da je nabavka ovih uređaja znatno osuvremenila i unaprijedila nastavu u žepačkim srednjim školama.

Razvojna agencija Žepče, koja je koordinator ovog projekta,  nastaviti će sa provedbom ovakvih i sličnih aktivnosti koje doprinose razvoju digitalnih i informatičkih  kompetencija mladih ljudi u cilju njihovog zapošljavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi