UniCredit Bank donirala kućice i hranilice za ptice

31.12.2013. 09:25 / Izvor: eKapija.ba

Drvene kućice i hranilice za ptice napravili su zaposlenici UniCredit Bank na ekološkoj team building radionici nedavno održanoj na Jahorini.

Kao društveno odgovorna institucija s posebnim opredjeljenjem ka ekološki osviještenom djelovanju, UniCredit Bank je donirala 30 kućica i 30 hranilica za ptice Udruženju za biološka istraživanja i zaštitu prirode - BIO.LOG s ciljem postavljanja istih u dvorišta obrazovnih institucija na području grada Sarajeva.

Drvene kućice i hranilice za ptice napravili su zaposlenici UniCredit Bank na ekološkoj team building radionici nedavno održanoj na Jahorini.

"Ponosni smo na ovu akciju kojom je UniCredit Bank u saradnji sa Udruženjem BIO.LOG omogućila ptičicama sigurno sklonište od kiše i snijega, te mjesto gdje će uzimati hranu, a također obezbijedila i mjesto za gniježđenje urbanih ptica, koje sve teže u gradovima pronalaze prostor gdje bi napravile gnijezda. Zaposlenici UniCredit Bank su rado podržali ovu vrijednu akciju u okviru koje su sastavljali, bojili i dekorirali kućice i hranilice za ptice, dajući svoj doprinos ekološkoj strategiji koju UniCredit Bank provodi u cilju zaštite prirode naše zemlje i unaprijeđenja kvalitete življenja", izjavila je direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank, Selma Riđanović-Kenović.

Osim praktične pomoći ptičijim vrstama koje naseljavaju urbane prostore, ova akcija ima izuzetnu edukacijsku važnost jer je Udruženje BIO.LOG u svakoj instituciji u kojoj su postavljene hranilice i kućice za ptice organiziralo i edukativne prezentacije o zaštiti ptica u urbanim sredinama.

Udruženje za biološka istraživanja i zaštitu prirode – BIO.LOG, nevladina je organizacija, osnovana 2012. godine. Okuplja nekolicinu mladih naučnika i studenata koji djeluju u oblasti bioloških istraživanja i zaštite prirode.

Do sada je izvršeno postavljanje hranilica i kućica u sveukupno 17 obrazovnih institucija, većinom osnovnih i srednjih škola, te Prirodno-matematičkom fakultetu i Humanitarnoj organizaciji "Bezdan-Sprofondo", a u narednom periodu će postavljanjem kućica i hranilica u još nekoliko institucija među kojima su Šumarski fakultet, Blooming Child (škola i vrtić), te JU OŠ "Hasan Kaimija" ova akcija biti uspješno završena.

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi