UniCredit Bank i Mastercard poklanjaju fudbalski teren djeci Tuzle

Filantropi

UniCredit Bank i Mastercard poklanjaju fudbalski teren djeci Tuzle

13.10.2017. 12:37 / Izvor:

Fudbalski teren za djecu izgrađen je u Zoo vrtu kompanije Bingo na prostoru Bosanske poljane u Tuzli.

Turnir Bingo Cup, okupit će 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 10-12 godina, raspoređenih u  12 ekipa  kojima će suditi sutkinje, članice fudbalskih klubova iz Tuzle

UniCredit Bank i kompanija Mastercard sportskim turnirom poklonit će djeci i mladima iz Tuzle i okoline, novi fudbalski teren u sklopu Zoo vrtu kompanije Bingo. S željom da djeca svakodnevno uživaju u ovom fudbalskom terenu, UniCredit Bank i kompanija Mastercard su zajedno sa kompanijom Bingo i Telefunken, te Otvorenim zabavnim školama fudbala pripremili fudbalski turnir koji će se održati u subotu 14. oktobra sa početkom u 10 sati. 

Turnir će okupiti 120 dječaka i djevojčica uzrasta od 10-12 godina. Raspoređeni u 12 timova djeca će se družiti i igrati kratke utakmice u kojima će suditi sutkinje, članice ženskih fudbalskih klubova iz Tuzle. Svi učesnici turnira dobit će diplome za učešće, dok će pobjednički tim turnira odnijeti pehar. Organizatori i sponzori su obezbijedili i posebne nagrade koje će biti dodijeljene najboljem igraču, strijelcu i golmanu, kao i posebnu nagrada za Fair play ekipu.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti UniCredit Bank, koja kontinuirano svojim djelovanjem potpomaže društvenu zajednicu. Sa posebnom pažnjom UniCredit Bank realizira projekte namijenjene djeci i mladima, te će i u budućnosti, zajedno sa svojim partnerima nastojati omogućiti što većem broju djece da uživaju u svom odrastanju kroz sport i druženje.

"UniCredit kroz svoje djelovanje  podržava sportske projekte namijenjene djeci koji pružaju priliku za zdravo odrastanje i druženje. Značaj ovog projekta su prepoznali i naši dugogodišnji partneri, koji njeguju društveno odgovorno djelovanje, te sa zadovoljstvom podržali aktivnosti pri izgradnji kao i organizaciji ovog turnira. Teren je namijenjen djeci i nadamo se da će upravo djeca koja će ga koristiti, sutra izrasti u vrhunske sportiste i dobre ljude", izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

UniCredit Bank i kompanija Mastercard, se nadaju da će ovo biti prvi u nizu mnogih turnira i dječijih utakmica koje će se održati na ovom terenu, i pozivaju najmlađe da uživaju koristeći ga za rekreaciju i druženje.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi