Filantropi

Uspješna humanitarna akcija na turniru Njemačke privrede

25.05.2014. 21:45 / Izvor: eKapija.ba

Na turniru Predstavništva njemačke privrede u BiH, koji je u subotu, 24. maja održan u Vogošći pod motom „Pokaži humanost uz druženje i sport“ prikupljene su robne donacije u vrijednosti od 20.000 KM.

Ukupno 27 ekipa među kojima su bile firme članice Njemačke privredne komore te druge njemačke i domaće kompanije i organizacije, okupilo se na terenima sportsko-rekreacionog centra sporta kako bi pokazali svoje umijeće u fudbalu i dali svoj doprinos u zajedničkoj akciji prikupljanja pomoći žrtvama katastrofalnih poplava koje su nedavno pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Prema riječima Alexandra Märdijana, šefa biroa Predstavništva njemačke privrede u BiH, odziv na ovu akciju bio je velik.

"Ponosni smo na naše članove i sve druge učesnike i posjetioce turnira koji su donirali hranu, vodu, lijekove, higijenska sredstva, čizme, lopate, madrace i mnogo drugih potrepština, a znamo da su mnogi od njih i sami organizovali ili bili uključeni u druge humanitarne akcije", rekao jeMärdian.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira, ekipa firme Stanic Group Industry te drugoplasirani Mann+Hummel i prošlogodišnji osvajač turnira Emka Bosnia koja je ovoga puta zauzela treće mjesto, odrekli su se kompletnog novčanog fonda turnira, čiji sponzori su kompanije Tvornica cementa Kakanj, Prevent BH i Hager, te ga donirale za kupovinu hrane i higijenskih sredstava ugroženom stanovništvu u kriznim područjima.

Sva prikupljena sredstva namijenjena žrtvama poplava u BiH predstavnici Njemačke privredne komore u BiH će u saradnji sa njemačkom humanitarnom organizacijom Help – Hilfe für Selbsthilfe e.V. i udruženjem Humanost – societas humanitatis dostaviti ugroženom stanovništvu u Maglaju, Žepču, Zavidovićima, Modriči, Doboju i Šamcu.

Održavanje ovogodišnjeg turnira Njemačke privrede u BiH omogućile su firme Stanic Group Industry, Emka Bosnia, Messer Tehnoplin, Mann+Hummel i druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi