Vaillant nastavlja "utopljavati" kuće u SOS dječijem selu

31.12.2014. 12:29 / Izvor: eKapija.ba
Vaillant nastavlja 'utopljavati' kuće u SOS dječijem selu

Vaillant već drugu godinu zaredom donira opremu i servisiranje na porodičnim kućama u SOS Dječijem selu Sarajevo. Tokom 2014. godine Vaillant je nastavio sa aktivnostima "utopljavanja" kuća u vrijednosti od 7.000 KM.

Vaillant već drugu godinu zaredom donira opremu i servisiranje na porodičnim kućama u SOS Dječijem selu Sarajevo. Tokom 2014. godine Vaillant je nastavio sa aktivnostima „utopljavanja“ kuća u vrijednosti od 7.000 KM. Prijateljstvo koje su na internacionalnom nivou započeli Vaillant i SOS Children Villages, u BiH je razultiralo sa 20.000 KM donirane opreme, montaže i servisa u protekle dvije godine.

Zahvaljujući podršci Vaillanta, u kući za mlade SOS Dječijih sela su ostvarene značajne uštede u potrošnji gasa, a nastavkom saradnje daje se značajan doprinos u segmentu energetske efikasnosti. Kako SOS Dječija sela BiH imaju 29 porodičnih kuća i 4 kuće za mlade, sa 269 djevojčica i dječaka kojima osiguravaju topli porodični dom, potrebe za održavanjem objekata i prateće opreme su velike te je podrška koju osigurava Vaillant veoma važna i korisna.

"Osnovna vizija poslovanja Vaillanta je pružiti maksimalan komfor, sigurnost i ekonomičnost življenja korištenjem naših proizvoda. Kvalitet, ispunjavanje želja i potreba naših korisnika te profesionalan odnos Vaillant su učinili tržišnim liderom, a namjera da podržavamo SOS Dječija sela BiH je izraz naše odgovornosti prema onima kojima je to najpotrebnije. Ponosni smo što smo i ove godine dali svoj doprinos i osigurali toplinu porodičnog doma za djecu koja su dobila porodicu u SOS Dječijim selima",  rekao je Semir Botić, direktor Vaillanta.

"Osigurati topli dom za svako dijete je misija SOS Dječijih sela. To znači prije svega pružiti ljubav, sigurnost, bezbrižno i sretno djetinjstvo, ali i obezbjediti sve neophodne uslove da djeca odrastaju u poticajnom okruženju. Prijatelji kakav je Vaillant svojim ulaganjem pružaju podršku koja će trajati i dugoročno donijeti značajnu dobrobit. Prošlogodišnja Vaillantova investicija je već u ovoj godini rezultirala uštedama u potrošnji gasa. Imajući u vidu broj djece koja su u porodičnom modelu brige te visoke izdatke za režije, sve uštede koje uspijemo ostvariti kroz energetski efikasno poslovanje su iznimno važne",  istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi