VGT obezbijedilo boravak u Reumalu za 1000 penzionera iz Visokog

13.09.2016. 10:30 / Izvor: Akta.ba
VGT obezbijedilo boravak u Reumalu za 1000 penzionera iz Visokog

Halim Zukić, direktor VGT osiguranja Visoko i Eldan Lokmić, direktor Lječilišta Reumal danas su u Fojnici potpisali ugovor kojim VGT osiguranje Visoko obezbjeđuje sredstva za petodnevni boravak 1000 penzionera

Halim Zukić, direktor VGT osiguranja Visoko i Eldan Lokmić, direktor Lječilišta Reumal danas su u Fojnici potpisali ugovor kojim VGT osiguranje Visoko obezbjeđuje sredstva za petodnevni boravak 1000 penzionera sa područja općine Visoko u Lječilištu Reumal.

"Ako pogledate spiskove penzionera koji čekaju na subvenciju države, a kako bi ostvarili svoja prava na odlazak u banjska lječilišta, vidjet ćete da nažalost većina njih čeka godinama na ostvarenje istog, a neki nažalost nikad i ne dočekaju. Stoga sam izuzetno sretan što smo u mogućnosti ovim činom i upravo na ovaj način pomoći populaciju koja je ionako po svim parametrima na margini društva." - istakao je prilikom potpisivanja ugovora Halim Zukić, direktor VGT osiguranja Visoko.

"Prvi put da ovako organizirano dolazi veliki broj penzionera u Reumal u okviru rehabilitacijskog programa, koji će u mnogome pomoći ovoj populaciji. Prema iskustvu penzioneri znaju da će njihov boravak ovdje ako ne produžiti, onda sigurno poboljšati kvalitet života." – riječi su Eldana Lokmića, direktora Lječilišta Reumal u Fojnici.

"Ovo je poseban aranžman i jedinstven način organizacije boravka naših članova Udruženja u Reumalu. Ja se u njihovo ime zahvaljujem g. Halimu Zukiću koji prepoznao naše potrebe i odgovorio na njih" - istakao je Refik Mušija, predsjednik Udruženja penzionera Visoko i Skupštine penzionera ZDK, te izrazio nadu da će inicijativa g. Zukića motivirati i druge privrednike koji su u mogućnosti na ovakav ili sličan način pomoći penzionerima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi